5 aplicații utile pe care să le folosiți în prezentările voastre
Realizarea unei prezentări poate să fie de multe ori o provocare. Aflați care sunt aplicațiile care vă pot ajuta să captați atenția și să creați cele mai interesante prezentări.
Trăim într-o perioadă în care tehnologia evoluează constant, astfel, avem acces la multe beneficii. Există numeroase aplicații web care ne ajută în facilitarea procesului educațional de învățare. În continuare vă vom prezenta 5 aplicații cunoscute pe care le puteți utiliza în următoarele voastre prezentări.
Prezi
Este o aplicație care încurajează creativitatea și oferă o serie de opțiuni care să vă ajute la realizarea unor prezentări inedite. În cadrul prezentărilor voastre aveți posibilitatea de a adăuga text, imagini sau clipuri video. Puteți atrage atenția într-un mod creativ cu ajutorul aplicației Prezi, prin crearea unor prezentări dinamice. Puteți utiliza aplicația atât online, cât offline dacă o aveți descărcată pe gadget-ul personal. Prezi este o aplicație ușor de utilizat, întrucât are o interfață prietenoasă. Totodată, acest lucru compensează și faptul că aplicaţia nu oferă suport în limba română, însă sunt oferite informații concrete privind pașii care trebuie urmați. Pentru a putea începe o prezentare, este necesar să vă creați un cont accesând acest link. Odată ce vă creați contul, puteți realiza o prezentare de success!
Click aici pentru a vedea o serie de tutoriale care vă vor ajuta să înțelegeți mai bine cum se utilizează Prezi.
Canva
Este o platformă de design gratuită, pe care puteți să învățați să o folosiți într-un timp relativ scurt. Canva vă oferă posibilitatea de a crea conținut fără a avea în mod obligatoriu experiență. Puteți obține rezultate profesionale fie pentru diverse prezentări la școală sau pentru rețelele sociale personale. Utilizatorii acestei platforme pot crea design grafic, întrucât sunt puse la dispoziție numeroase șabloane și instrumente care asigură rezultate cu aspect profesional. Utilizatorii platformei aleg ce fotografii sau ilustrații să încarce sau pot opta pentru imagini, fonturi sau șabloane din gama variată Canva. În urma alegerii șablonului sau design-ului, există opțiunea de a edita textul, culorile sau imaginile. Astfel, persoanele care aleg să utilizeze Canva își pot personaliza designul foarte ușor.
Pentru a vedea cum se utilizează Canva, click aici.
Emaze
Este un instrument online care oferă mai multe funcții, respectiv:
realizarea de prezentări;
realizarea de site-uri web;
realizarea de bloguri;
realizarea de albume foto;
realizarea cardurilor electronice.
Această aplicație este ușor de utilizat și conține numeroase template-uri create de designeri de top. Emaze cuprinde peste 500 de șabloane create pentru a răspunde mai multor categorii, precum: educație, design, artă, marketing, afaceri etc. Mai mult decât atât oferă opțiuni 3D și permite transformarea prezentărilor create în Powerpoint. Emaze permite crearea a cinci proiecte în mod gratuit și îți oferă posibilitatea de a colabora cu colegii tăi. De menționat însă că partajarea privată, dar și colaborarea cu alți utilizatori care folosesc aplicația Emaze, nu sunt gratuite.
În caz că doriți să vedeți cum funcționează această aplicație, nu ezitați să accesați acest link.
Kahoot
Este o platformă gratuită care vă poate ajuta să realizați teste interactive. Este des utilizată în mediile de învățământ și accesibilă tuturor. Pentru toți cei care doresc să creeze jocuri distractive, Kahoot vine în ajutor! Tot ce trebuie să faci este să creezi o serie de întrebări, iar în ceea ce privește formatul şi numărul lor, va fi alegerea personală. Aveți opțiunea de a adăuga imagini, clip-uri video şi diagrame întrebărilor, astfel încât să captați atenția jucătorilor mai ușor. Cea mai bună opțiune de a testa Kahoot este în sala de clasă. Jucătorii trebuie să aibă propriul dispozitiv de pe care să răspundă întrebărilor. Pentru ca experiența să fie completă, atât întrebările, cât și răspunsurile trebuie proiectate pe un ecran comun. Aflați faptul că pe lângă creare unui joc Kahoot, puteți să alegeți numeroase jocuri deja existente.
Pentru persoanele doritoare să creeze o prezentare care să ducă mai mult înspre un videoclip, Ludus este opțiunea de care aveți nevoie. Cu ajutorul acestei aplicații pot fi create filme mici în locul prezentărilor. Ludus ne permite să creăm 20 de prezentări gratuit. Dacă doriți să dispuneți de un număr nelimitat de prezentări, este necesar să optați pentru planul Pro care nu este gratuit.
Conform actualidadgadget.com, unul dintre principalele avantaje pe care ni le oferă în comparație cu alte servicii, cum ar fi Prezi, este integrarea cu YouTube, Giphy, SoundCloud, Google Maps, Facebook, Instagram. Ceea ce ne permite să adăugăm rapid și ușor orice conținut de pe aceste platforme. Datorită integrării și compatibilității cu fișierele în format GIF, putem crea filme mici în loc de prezentări.