„Prin ochi de copil” – o expoziţie caritabilă de fotografie
Expoziţia caritabilă de fotografie „Prin ochi de copil” este organizată de programul educaţional „Ajungem MARI”. Ea va fi deschisă în perioada 2 – 10 decembrie, de la orele 10:00 – 19:00, în Sala Media a Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR), din Bucureşti.
În perioada 2 – 10 decembrie sunteţi invitaţi să descoperiţi lumea prin ochi de copii. Şi, dacă este posibil, să cumpăraţi fotografiile care vă plac. Fondurile strânse se vor transforma în excursii, vizite şi tabere de dezvoltare personală pentru copii din sistemul de protecţie
Expoziţia reuneşte peste 30 de fotografii realizate de copii şi tineri cu vârste între 6 şi 17 ani din opt centre de plasament din Bucureşti. Acestea au fost create în cadrul cursurilor de fotografie organizate de Asociaţia Lindenfeld, prin Programul „Ajungem MARI”. Cursurile au fost susţinute de 16 voluntari fotografi profesionişti. Fotografiile surprind momente din viaţa copiilor din centre. Dar mai ales din cadrul ieşirilor prin parcuri, de la diverse evenimente şi din tabere. Trei fotografii au fost deja scoase la licitaţie pe pagina de facebook a programului, iar preţul de pornire e de 50 de lei.
În cei opt ani de activitate, „Ajungem MARI” a organizat peste 3.300 de ieşiri şi excursii pentru copiii şi tinerii din sistemul de protecţie, oferindu-le şansa de a explora oraşul. Copiii au vizitat şi au descoperit locuri noi, au cunoscut şi şi au interacţionat cu oameni şi culturi noi.
Cei care doresc să achiziţioneze o fotografie îşi pot exprima dorinţa pe vivianda@ajungemmari.ro. Fotografia va fi rezervată, iar pe 10 decembrie cel care o doreşte, poate intra în posesia ei la târgul caritabil de iarnă „Ajungem MARI”. Expoziţia are loc în Sala Media de la MNŢR.
Evenimentul este organizat cu sprijinul CEWE România şi al Muzeului Naţional al Ţăranului Român.
Programul educațional Ajungem MARI – Asociația Lindenfeld
„Ajungem MARI” este singurul program demarat de Asociația Lindenfeld și susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate. Asociația a fost fondată în 2013 de trei tineri care își doreau să aducă schimbări în societate. Programul educațional „Ajungem MARI” a demarat în București pe 8 iunie 2014 și s-a extins rapid, incluzând tot mai mulți copii. Din 2016 programul este implementat în 24 de județe, cu sprijinul coordonatorilor locali voluntari. În prezent, în București și în cele 24 de județe, peste 2.500 de copii și tineri instituționalizați sau din familii defavorizate se bucură de educație interactivă și experiențe de formare.