Hai la volei! Unde vor avea loc preselecţiile şi antrenamentele
Clubul Sportiv CIPVOLEI organizează preselecție la volei. Clubul caută fete şi băieţi născuţi în anii 2010 sau 2015. Preselecţiile şi antrenamentele au loc în fiecare luni şi joi de la orele 15:00 şi 16:00. Antrenamentele se desfăşoară la Şcoala Generală nr. 30, de pe strada Aştrilor nr. 13, din Timişoara.
Copiii au nevoie de sport. Copii au nevoie de disciplină. Practicarea unui sport este foarte importantă pentru dezvoltarea şi creşterea copilului, îmbunătăţindu-i sănătatea. Sportul întăreşte inima şi plămânii, ajută copilul să-şi coordoneze mişcările corpului, previne riscul obezităţii.
Clubul Sportiv CIPVOLEI selectează copii pentru volei
Ciprian Dârnescu este antrenor de volei la Clubul Sportiv CIPVOLEI. El antrenează din 2007 şi a lucrat la Centrul de Excelenţă de la Târgu Mureş, apoi la Clubul Sportiv Şcolar Bega Timişoara (CSS Bega). Aici a antrenat echipele de juniori şi de seniori. Anul trecut a participat la Campionatul european de volei cu cadeţii. Din acest an s-a hotărât ca atât el, cât şi colegul lui, Cristian Bălulescu să se axeze pe volei cu copii, cu juniori. Cristian e fost jucător de volei la Universitatea de Vest din Timişoara, el îi va antrena pe băieţi şi Ciprian pe fete.
„Am început selecţiile şi antrenamentele acum două săptămâni şi avem 10 copii cu care lucrăm deja. Problema e că mulţi copii termină orele de şcoală la ora 16:00 şi nu ajung la antrenament la ora 15:00. Am rezolvat pe terenul mic să avem antrenamente şi de la ora 16:00, pentru că şcoala are multe alte activităţi. Şcoala Generală nr. 30 e renumită şi are tradiţie în volei. Noi colaborăm şi cu CSS Bega, avem post de antrenori şi acolo, dar aici avem nevoie de 14 copii la o grupă” a declarat pentru ŞTIRI PENTRU COPII, Ciprian Dârnescu, antrenor la Clubul Sportiv CIPVOLEI.
De ce să-ţi aduci copilul la volei?
De ce să plătești pentru ca fiul tău sau fiica ta să practice volei sau un alt sport, în general? Iată o scurtă poveste plină de învăţăminte: „Un tată îl întreabă pe un altul: – De ce cheltui bani și atât de mult timp cu antrenamentele şi campionatele alergând pentru a-l vedea pe fiul tău participând la un concurs? Celălalt părinte îi răspunde: – Ei bine, dar eu nu plătesc ca fiul meu să concureze. – Atunci pentru ce plăteşti? – Eu plătesc pentru acele momente când fiul meu e atât de obosit și simte că vrea să renunțe, dar nu se dă bătut.
Plătesc pentru oportunitatea pe care o are fiul meu pentru a-şi face prieteni pe viaţă. Plătesc pentru oportunitatea ca fiul meu să aibă profesori și maeștri uimitori. Aceştia îl vor învăța nu doar despre sport, ci și despre lupta în viață. Plătesc pentru ca fiul meu să poată învăța să lucreze cu ceilalți și să fie un membru al echipei, susținător, amabil și respectuos. Plătesc ca fiul meu să învețe să facă față dezamăgirii, când nu câștigă. Deși a exersat de o mie de ori, dar totuși ridică capul și este hotărât să o facă mai bine data viitoare. Plătesc pentru ca fiul meu să învețe cum să-şi atingă obiectivele. Plătesc ca fiul meu să învețe că durează până atinge succesul ore și ore și ore și ore de muncă grea. Practic pentru a crea un campion, succesul nu se întâmplă peste noapte. Aș putea continua, dar nu plătesc ca el să se antreneze și să concureze, plătesc pentru oportunitățile pe care le oferă sportul fiului meu”.