„Armonii în culorile toamnei”- concurs pentru micii artişti şi nu numai. Unde va avea loc
Concursul Național de Interpretare Artistică „Armonii în culorile toamnei”, ediţia a ll-a este o manifestare anuală organizată de Școala de muzică Ramona Iatan. În acest an, concursul se va desfăşura în colaborare cu Liceul de Artă Ion Vidu din Timişoara. Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 14:00, pe scena din sala „Mihai Periam” micii artiști şi nu numai vor putea concura la mai multe categorii.
Înscrierile la concursul „Armonii în culorile toamnei” au avut loc în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie. Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 14:00, pe scena din sala „Mihai Periam” de la Liceul de Artă Ion Vidu din Timişoara, micii şi tinerii artişti vor putea concura la mai multe categorii.
Concursul „Armonii în culorile toamnei” a ajuns la a doua ediţie
Acest eveniment cultural are ca scop promovarea artei muzicale şi își propune descoperirea și motivarea tinerilor talentați. De asemenea, îşi propune şi promovarea și aprecierea interpreților la adevărata lor valoare, dezvoltarea spiritului de competiție si corectitudine, precum și combaterea discriminării de orice fel dintre copii / tineri. Prin schimburile cultural artistice se vor lega prietenii și colaborări între copii, tineri, profesori îndrumători, care vor avea un bun prilej de schimburi de experiență. Concursul are caracter național. Pot participa la concurs copii, dar şi seniori, soliști vocali și instrumentiști. Categoriile la care pot concura sunt:
1. Muzică clasică (vocal, instrument) – individual, formație (duo, terţet cvartet etc);
2. Muzică de divertisment (vocal, instrument – muzică ușoară, jazz, pop, rock, pop – rock, musicall etc.);
3. Folclor;
4. Muzica religioasă.
Concursul de interpretare va fi structurat pe următoarele categorii: amatori şi profesionişti. Categoria de vârstă de la 5 ani, apoi secţiunile: 6 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 13 ani, 14 – 15 ani, 16 – 18 ani şi peste 18 ani (fără limită de vârstă).
Ordinea intrării în concurs
Înscrierile s-au încheiat, iar în urma lor s-a stabilit ordinea intrării în concurs. Fiecare concurent trebuie să se prezinte cu 30 de minute înainte. Concursul va începe la ora 14:00, cu secţiunea de Percuţie, iar cei doi concurenţi înscrişi sunt:
Sabău Victor – Ioan
Sabău Lucas Mihai.
Urmează, la 14:15, secţiunea Pian, cu următorii concurenţi:
Catrina Ana Ştefania,
Sara Ioana Pătraşcu,
Ghilezan Larisa Maria,
Cuzman Mihai,
Dorobanţu – Gordon Petru – Christian,
Alimpie Isabella,
Muntean Antonia,
Stanciu Aida Maria,
Turceniuc Iulia,
Tuhuţ Ştefan,
Gonzales Carrido Irina Maria,
Grosu Maria.
După o pauză de jurizare, la 15:15 urmează secţiunea Duet:
Mureşan Maria – pian şi Mureşan Andreea – vioară.
La ora 15:20 urmează secţiunea de Folclor:
Enache Victor – vioară,
Dobra Mario – vioară,
Cristea Darius – canto,
Cristea Daria – canto.
La ora 15:40 urmează secţiunea de Muzică Religioasă – pricesne:
Silaghi Sophia,
Cristea Darius.
La ora 15:50 urmează secţiunea de Canto Divertisment:
Alimpie Arianna,
Geţia Amelia,
Gornic Anastasia,
Hodre Eliza,
Miloş Sabrina,
Mărilă Delia,
Silaghi Sophia,
Munteanu Diana,
Giotea Maya,
Csaszar Karina,
Dragan Alisia,
Blidar Sara Jessica ,
Vinţan Briana,
Belinţan Timea,
Tătaru Ervin,
Cristea Darius,
Csaszar Timea,
Zakarias Noemi,
Ivanovits Sara .
Finalul concursului
La ora 17.30 va începe jurizarea. Diplomele vor fi trimise online, iar premiile se vor ridica de la sediul Şcolii de muzică Ramona Iatan, Bulevardul General Dragalina nr.7. Ele se vor elibera începînd de luni, 21 noiembrie, ora 15.
„În concursul „Armonii în culorile toamnei” s-au înscris 43 de persoane, majoritatea copii de la 6 ani până la tineri de 19 ani. Mulţi au completat fişa de înscriere, dar nu au reuşit să plătească taxa de înscriere, dar vor veni mâine la concurs”, a declarat, pentru ŞTIRI PENTRU COPII, Ramona Iatan.
DICŢIONAR: Priceasnă – la plural pricesne – este o cântare religioasă sau mănăstirească, cântată în bisericile parohiale de către credincioși. În ultimul timp au devenit parte a repertoriului multor artiști populari consacrați care au depus eforturi considerabile pentru culegerea, adaptarea și păstrarea lor.