Ateliere de creație pentru cei mici. Ucenicii lui Moș Crăciun
Sfârșitul anului este marcat de sărbătorile de iarnă (Moș Nicolae, Crăciunul, Anul Nou) care sunt o bună ocazie de a cunoaște obiceiurile și tradițiile de iarnă, o parte importantă din moștenirea culturală a românilor. Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” invită copii cu vârsta cuprinsă între șase și 12 ani să fie „Ucenicii lui Moș Crăciun”.
Peste tot în lume, familiile serbează diferite obiceiuri tradiționale de iarnă. Printre acestea, unele dintre tradiții sunt religioase, unele sărbătoresc sfârșitul sezonului, iar altele comemorează începutul noului an. Actul de a sărbători cu prietenii și familia este o modalitate frumoasă de a ne simți conectați unul cu celălalt și cu familia sau comunitatea noastră. Sărbătorile de iarnă sunt considerate un motiv de bucurie. Bucuria sărbătorilor este prezentă atât la copii, cât și la adulți. Copiii așteaptă venirea lui Moș Crăciun și a spiridușilor, a lui Moș Nicolae și speră că au fost destul de cuminți încât să primească ceea ce își doresc.
Ateliere de creație pentru cei mici
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” invită copii cu vârsta cuprinsă între șase și 12 ani să fie „Ucenicii lui Moș Crăciun”. Participanții sunt invitați să confecționeze măști populare și sorcove. Aceste obiecte sunt specifice unor obiceiuri de iarnă, dar și obiecte decorative din materiale naturale și reciclabile. Atelierele au loc la sfârșit de săptămână, în zilele de duminică în datele de 13, 20, 27 noiembrie 2022. Atelierele vor avea loc între orele 11.00 si 12.00. Pe data de 13 noiembrie vor fi confecționate traiste de colindat, pe 20 noiembrie măști populare iar pe 27 noiembrie sorcove. Persoanele interesate de înscriere o pot face prin completarea formularului online: https://forms.gle/QrayqZdwLbKsr1LF8
Ucenicii lui Moș Crăciun
Costul unui atelier este de 40 de lei/participant și se achită în ziua desfășurării atelierului, la casieria muzeului. Materialele necesare sunt asigurate de profesorii coordonatori. Numărul maxim de participanți la un atelier este de 15 persoane. Condiţia de desfăşurare a atelierelor este de a avea minimum 5 copii înscriși la atelier.