Prima masă caldă pentru școlarii dintr-o comună. Imagini emoționante
La finalul lunii trecute vă spuneam că programul național „Masă caldă în școli” se extinde. În total, 450 de unități de învățământ vor face parte din proiect. Astăzi venim și vă spunem că a fost acordată prima masă caldă pentru școlarii dintr-o comună din județul Timiș.
Programul „Masă caldă în școli” are ca scop combaterea abandonului școlar. Suportul alimentar le este oferit elevilor pe tot parcursul cursurilor, gratuit. Acolo unde masa caldă nu poate fi asigurată, elevii vor beneficia de un pachet alimentar. Valoarea zilnică a suportului alimentar oferit, fie el masă caldă sau pachet alimentat, este de maximum 15 lei / beneficiar.
Preșcolarii și elevii din Șag, județul Timiș, se vor bucura de acum înainte, zilnic, de o masă caldă. Astăzi a fost prima zi în care au avut parte de această masă, iar din imagini elevii au părut încântați. Flavius Alin Roșu, primarul comunei Șag, asigură că alimentele folosite sunt sigure. „Pentru că ținem la sănătatea elevilor noștri, vor fi distribuite doar produse alimentare obținute în unități autorizate / înregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Flavius Alin Roșu, primarul comunei Șag. În județul Timiș, șase unități de învățământ beneficiază de programul național „Masă caldă în școli”.
Educația, cea mai puternică armă
Primarul comunei Șag e de părere că educația este cea mai puternică armă care poate fi folosită pentru a schimba lumea. Așa că primăria sprijină din bugetul local, pentru 150 de elevi, Programul AfterSchool. „Așa cum am promis, de astăzi, un număr de aproape 400 de copii preșcolari și școlari din Șag beneficiază de masă de prânz gratuită! Beneficiem de un buget de peste 1.000.000 de lei asigurați prin Ministerul Educației. În plus, sprijinim din bugetul local Programul AfterSchool pentru un număr de aproximativ 150 de elevi. Facem acest lucru ca să încurajăm prezența elevilor la școală pentru a dobândi competențele necesare și, în același timp, să stimulăm incluziunea celor din mediile dezavantajate.
Sunt destui, din păcate, care nu le pot asigura, în aceste vremuri complicate din punct de vedere social și economic, o masă corespunzătoare copiilor lor. De aceea venim să ajutăm! Fiindcă educația e cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea. Ea reprezintă fundația unui stat, a unei comunități. Iar în anii școlii primare se pun bazele oricărei formații intelectuale, civice sau morale”, a mai scris primarul pe pagina de socializare.