Ziua Mondială a Bunătăţii se măsoară în fapte bune
Ziua Mondială a Bunătății este cunoscută și sub numele de Ziua Mondială a Bunăvoinței. Ea se sărbătorește în fiecare an în data de 13 noiembrie. Este o zi perfectă pentru a învăţa că cel mai important lucru în viaţă e să fii un om bun şi să faci multe fapte bune.
Ziua Mondială a Bunătăţii a fost sărbătorită pentru prima dată în 1998 și a fost înființată de Mișcarea Mondială a Bunătății. Aceasta din urmă este o organizație non-profit și non-guvernamentală ce se axează pe inspirarea și încurajarea oamenilor să dea dovadă de mai multă bunătate în viața de zi cu zi.
Fii bun şi fă fapte bune
Este ziua perfectă pentru a ne aminti despre importanța bunătății și cum aceasta ne ajută să creăm o societate mai bună. Actele de bunătate provin din inimă. Ele sunt spontane, generoase și întotdeauna oferite cu cele mai bune intenții. Indiferent dacă eşti profesor sau părinte, adulţii trebuie să-i înveţe pe copii despre importanța faptelor bune. Cei mari pot oferi exemple de acte de bunătate ce pot fi făcute zilnic, atât la școală, cât și acasă.
De asemenea, Ziua Mondială a Bunătății este ocazia perfectă de a reflecta asupra oportunităților pe care le avem în fiecare zi de a oferi o mână de ajutor.
Sărbătoriţi Ziua Bunătății oferind ajutor
Încurajaţi-i pe copii să realizeze cel puțin trei fapte bune anul acesta de Ziua Mondială a Bunătății. Acestea pot include acțiuni ce necesită un efort foarte mic, însă au un impact pozitiv imens. De exemplu, aceștia pot spune ceva frumos la cât mai mulți oameni. Le pot face complimente colegilor, profesorilor, părinților sau celor din familie. Pot ceda rândul şi lăsa pe cineva în fața lor la magazin sau oriunde altundeva. Pot ajuta un bătrân să traverseze strada sau să urce/coboare dintr-un mijloc de transport în comun. Se pot juca sau îl pot ajuta la teme pe un coleg care stă singur, aflăm de pe twinkl.ro
Cartea Bunătăţii – Poveşti din Dobrogea
După Ziua Bunătăţii, pe 14 noiembrie va ieși în lume un nou titlu din seria Cartea Bunătății de Cristina Andone.
Primul volum a fost lansat în 2019 şi s-a numit Cartea Bunătăţii. Al doilea volum, Cartea Bunătăţii – Poveşti din Ardeal s-a lansat în 2020. Poveştile din Dobrogea, iată, văd lumina tiparului acum, în 2022. Sunt povești inspirate din satele dobrogene, după cele două stagii de pregătire pe care le-a făcut autoarea vara aceasta. Cu ajutorul partenerilor şi al editurii, peste 3000 de cărți vor ajunge la copiii din comunitățile rurale dobrogene.
Cristina Andone ne povesteşte în cele trei cărţi despre bunătate. Ea ne sfătuieşte că despre bunătate ar trebui să fie vorba mereu, în viaţa noastră:
Bunătatea începe cu tine;
Bunătatea este grijă față de ai tăi;
Bunătatea este inimă deschisă față de cei care o duc mai greu decât tine;
Bunătatea este respect față de cei care știu mai mult decât tine;
Bunătatea este un cerc de cercuri bune (familie, prieteni, colegi, comunitate, țară, natură);
Bunătatea este o poveste simplă despre grijă și solidaritate. Ne salvăm împreună. Ne este mai bine dacă suntem mai mulți aflați pe drumul cel bun, dacă suntem mai mulți care facem bine. Încrederea, bunăvoința, buna-creștere fac diferența dintre un țarc și o țară.
Bunătatea e mai ales faptă. Nu poți fi bun doar dacă vrei binele.
Cărţile Bunătăţii se pot comanda de pe site-ul Editurii Univers.
Sursa foto din arhiva personală a Cristinei Andone