Mircea Baniciu la 50 de ani de carieră, revine în Timişoara, la Gala „Stele Româneşti”
Mircea Baniciu sărbătoreşte 50 de ani de carieră în Timişoara, în spectacolul Gala „Stele Româneşti”. Spectacolul va avea loc pe data de 10 noiembrie, de la ora 19:00. El va fi prezentat de Horia Brenciu şi înregistrat de TVR Timişoara.
Muzeul Național al Banatului (MNaB), cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, aduce pe scena Teatrului Naţional Timișoara (TNTm) personalități care au marcat viața artistică şi culturală din România.
Gala „Stele Românești”
Evenimentul va avea loc în data de 10 noiembrie, de la ora 19:00, la TNTm şi îl va avea ca protagonist pe Mircea Baniciu.
“Artistul Mircea Baniciu este o voce inconfundabilă care a străbătut generații și a traversat epoci. Este o voce care transmite o imensă bucurie și prin care a împărtășit de fiecare dată talentul şi creativitatea sa. Mircea Baniciu a dat enorm publicului în cei peste 50 de ani de carieră. Acum a venit momentul ca şi noi să-i dăm ceva înapoi şi să-l omagiem așa cum se cuvine”, transmit organizatorii.
Amfitrionul acestei seri a emoțiilor va fi Horia Brenciu. Accesul în sala Teatrului Național din Timișoara, pe bază de invitații confirmate anterior se face începând cu ora 18.00, cu primirea invitaților pe covorul roșu. Spectacolul începe la ora 19.00 și este înregistrat de TVR Timișoara iar prin confirmarea participării cei prezenți își dau acordul de preluare a imaginilor.
Spectacolul va dura 3 ore, timp în care vom asista la o avalanşă de surprize, în egală măsură pentru protagonist, cât și pentru public.
Mircea Baniciu, un artist timişorean
Mircea Baniciu este un artist cântăreţ şi chitarist român, de profesie arhitect. El s-a născut pe data de 31 iulie 1949 la Timişoara. A studiat pianul de la 7 ani. La 14 ani s-a apucat de chitară. A avut mai multe apariţii scenice în timpul liceului, pe scena Teatrului Naţional, cât şi pe cea a Teatrului German din Timișoara, precum şi în clubul PM6.
În anul 1971, Mircea Baniciu a intrat în binecunoscuta formaţie Phoenix. Albumul “Cantafabule” al trupei a apărut în anul 1975 şi este considerat, astăzi, cea mai importantă operă rock a României. După 1977, Mircea Baniciu a început o carieră solo, a scos un EP şi patru albume. Printre ele a fost şi albumul fără titlu sau “albumul galben”, pentru că nu a putut să-l numească “Tristeţi provinciale”, în acele vremuri. În 1992 a fondat trupa Pasărea Colibri cu care a cântat zece ani şi a mai lansat cinci albume şi un DVD. În 2014 a înființat supergrupul Pasărea Rock.