„Sanctuarul urșilor de la Zărnești”, o nouă lecție pentru elevi
Proiectul „Educație la Înălțime” continuă. Vineri, de la ora 10:00, elevii pot descoperi un loc de poveste în care s-a petrecut o adevărată magie. Lecția poartă numele „Sanctuarul urșilor de la Zărnești” și va fi transmisă pe canalul de YouTube și pe Facebook.
Profesoarele Adriana Lefter de la Școala Gimnazială „Elena Doamna” din Tecuci și Cristina Branea de la Colegiul Național „Unirea” din Târgu Mureș au pregătit o lecție inedită. Elevii vor afla cum, datorită bunătății și perseverenței unor oameni, sute de urși au fost salvați de la o viață de chin după gratii. Aceștia au fost aduși la Sanctuarul Libearty de la Zărnești.
„Lecția îi va purta pe copii prin mitologie. Vor afla despre legendele și tradițiile legate de urs, constelațiile ce poartă numele acestui animal emblematic. De asemenea, elevii vor afla despre speciile de urs de pe glob, felul de viață și comportamentul ursului brun, ce legi de protecție există pentru aceste ființe extraordinare care împart cu omul Pământul și pe care suntem datori să le protejăm”, anunță reprezentanții proiectului „Educație la Înălțime”.
Lecția care va apărea vineri va fi una cu siguranță interesantă și merită văzută. Asta deoarece va cuprinde zboruri cu drona deasupra sanctuarului, invitați speciali și un concurs cu premii constând în cărți de la editura Litera, acestea având o valoare de 2.400 lei. Lecția va fi transmisă pe canalul de YouTube, aici, sau pe pagina de Facebook „Educație la Înălțime”, aici. În plus, elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de pe teren și cu invitații lor.
20 de profesori și 10 lecții interesante
Proiectul „Educație la Înălțime” din această toamnă cuprinde nouă lecții naționale și una internațională, direct de la Paris. „Din adâncurile pământului și de sus dintre nori! La munte și la mare. În cetăți și palate. Înapoi istorie și acum, în prezent. Din locurile simbol ale unor mari orașe. 20 de profesori își mută catedra în locuri uimitoare pentru a vă aduce în clase nouă lecții din țară și o lecție eveniment din străinătate! Vineri de vineri, de la ora 10:00”, se arată pe site-ul proiectului.