Locuri de poveste din România. Ferma animalelor, un proiect inițiat de Grădina Zoologică Sibiu
Locuri de poveste din România. Deși putem vizita locuri frumoase din afara țării, e important să știm că și la noi sunt o mulțime de obiective turistice. Unele mai interesante decât altele. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților!
Dacă sunteți din Sibiu, stați în apropierea orașului sau urmează să-l vizitați, avem o idee de activitate pentru voi. Grădina Zoologică din Sibiu a inițiat proiectul „Ferma vedetelor”, proiect prin intermediul căruia copiii pot interacționa cu animalele domestice. Lucrările au fost finalizate, iar din acest final de săptămână animalele așteaptă să facă cunoștință cu cei mici.
„Copiii au posibilitatea de a interacționa cu rațe, gâște, ponei, vaci pitice, oi și capre, putându-le mângâia. Urmează să mai ajungă la Ferma Animalelor și purcei, bibilici și gâște domestice. Ferma este amenajată în zona intrării în Grădina Zoologică dinspre pădurea Dumbrava. Pe cei 800 de metri pătrați au fost construite opt adăposturi din lemn pentru animale, un turn de observare și o zonă de odihnă. Investiția de 774.000 lei a fost asigurată din bugetul local. Precizăm că pentru vizitarea Fermei Animalelor nu se plătește taxă suplimentară”, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu.
Grădina Zoologică Sibiu, casă pentru sute de animale
La Grădina Zoologică din Sibiu animalele se simt foarte bine. Acest lucru reiese din faptul că acestea se reproduc în captivitate. „În prezent, spre exemplu, vizitatorii îi pot vedea pe cei doi pui gemeni de maimuță marmoset, care mai au un frate născut anul trecut, tot la Zoo Sibiu. Un al treilea pui, de maimuță babuin, a împlinit și el o lună de când este locatar al Zoo”, mai transmit reprezentanții Primăriei Sibiu.
Grădina Zoologică din Sibiu s-a deschis în 1929 și a fost prima grădină zoologică din România. Primii locatari au fost niște vulpi, iar apoi au fost donate mai multe animale și păsări. Printre ele s-au numărat o pisică sălbatică, o lupoaică donată de Obert von Spiess din partea Regelui, un lup donat de Asociația „Șoimii”, un vultur, un cerb carpatin donat de vânătorii din Talmacel, mistreți etc. Apoi, în 1930, a fost donat și primul urs.
Grădina Zoologică Sibiu se întinde pe o suprafață de aproximativ 20 hectare. Începând cu anul 2006 atât adăposturile animalelor cât și infrastructura grădinii au fost supuse unor ample procese de reabilitare și modernizare. Parcul de ambarcațiuni (bărci și hidrobiciclete) a fost și el reînoit, iar pentru cei mici s-a amenajat un loc de joacă . Gradina adăpostește peste 300 de animale din 74 de specii: maimuțe, urși, lupi albi, tigri, lei, jaguari, lame, cerbi carpatini, căprioare, bivoli albi, ponei, pitoni, crocodili, fazani, papagali, păuni, porumbei, cămile, zebre, struți, canguri.