Teatru pentru copii: Capra cu trei iezi şi Zâna lacului. Unde se pot vedea spectacolele
Duminică e zi de teatru pentru copii. Două poveşti îndrăgite de copii, două poveşti cu tâlc şi cu învăţăminte, le vor fi prezentate celor mici în două teatre.
Dacă e duminică, e zi de teatru pentru copii. Cu mic cu mare, copii, nepoţi, părinţi, mătuşi, bunici, duminică dimineaţa pornesc spre teatrul de păpuşi.
La Timişoara, la Teatrul Merlin, duminică 16 octombrie, ora 11 se va juca Capra cu trei iezi. Povestea cea mai iubită de cei mici, după Ion Creangă. Dramatizarea şi regia artistică îi aparține lui Gheorghe Stana. Distribuţia îi reunește pe actorii: Maria Gornic, Raul Lăzărescu, Octavia Petrișor, Diana Boboc, Luana Uncruțiu, Lucian Matei, Robert Copoț.
Capra cu trei iezi la Teatrul Merlin Timişoara
Poveste românească care pare să ilustreze dictonul „lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba”, dar plină de învățăminte, scrisă de unul dintre cei mai populari scriitori români, Ion Creangă, este o împletire izbutită a ideilor despre viaţă, conduită morală, prietenie, în spiritul pur al gândirii populare româneşti unde răul nu scapă niciodată nepedepsit. Vârsta recomandată este peste trei ani. Durata spectacolului e de 55 de minute. Biletele se pot cumpăra înainte de spectacol de la casieria teatrului, de pe Bd.Regele Carol I, nr.3, deschisă la 9.30, sau online.
Zâna lacului la Trupa Marionete din Arad
Patru actori îndrăgiți vă invită să trăiți alături de ei o istorioară dinamică și amuzantă. Este vorba despre o magică zână a lacului răpită de un zmeu cât se poate de original. Lenuța Dorobanțu, Izabela Cotescu, Sorin Dorobanțu și Mircea Moș aduc pe scenă, pentru cei mai mici dintre iubitorii de teatru, spectacolul Zâna lacului, în regia Mariei Gornic și scenografia Zofiei Krzyzanowski. Reprezentația este programată duminică, 16 octombrie, de la ora 11.00.
Biletele se pot achiziționa de la casieria Sălii Marionete, Str.Episcopiei nr.15 şi înainte de spectacol, la 10.30.
Dicționar:
Marioneta (numită și fantoșă): o păpuşă sau o figurină care reprezintă o fiinţă umană sau un animal, acționată de o persoană, numită păpușar, cu ajutorul unor sfori, spre a interpreta diferite roluri în teatrul de păpuși.