Stop consumului de droguri! Agenția antidrog Bacău a lansat campania „Provocarte”
Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău a organizat cea de-a treia ediție a proiectului „Provocarte”. Principalul scop constă în prevenirea consumului de droguri. Care sunt activitățile de care s-au bucurat participanții.
Un nou eveniment organizat în scopul prevenirii consumului de droguri a avut loc în județul Bacău. Un număr impresionant de peste 700 de elevi din ciclul primar și gimnazial a trecut pragul standului organizat de Agenția antidrog Bacău. În cadrul evenimentului, au fost invitați să participe și părinții copiilor.
Standul a fost amplasat în parcul Cancicov din municipiu și a răspuns inițiativei de a participa la a treia ediție a proiectului „Provocarte”. Au fost pregătite o serie de ateliere, la care participanții au fost învitați să descopere „Comoara înțelepciunii” și să parcurgă „Labirintul cunoașterii”.
De asemenea, în cadrul atelierului „Eu si Copilul Meu”, au fost abordate discuții privind îmbunătățirea comunicării în relația părinte-copil. Acest tip de activitate a fost foarte bine primit din perspectiva părinților. Motivul principal a constat în dorința lor de a gestiona în mod eficient relațiile cu copiii lor.
Anturajul poate influența alegerile
În zilele noastre, tentația copiilor de a încerca lucruri noi este din ce în ce mai mare. Există numeroase cazuri în care acestora li se oferă o educație bazată pe norme și principii de viață sănătoase. Cu toate acestea, anturajul poate influența alegerile lor de zi cu zi. În cadrul discuțiilor purtate cu părinții, s-a pus accent pe întărirea factorilor de protecție față de consumul de tutun, alcool și droguri.
Pe lângă acestea, discuțiile au fost orientate și către întărirea legăturilor afective pozitive între părinți și copii. Este esențial să existe o relație deschisă între părinți și copii, precum și anumite reguli familiale de comportament clare și stabile. Un alt aspect foarte important constă în oferirea unui model adecvat de comportament copiilor, de către părinți, bunici și frați mai mari.
În momentul în care aceștia au un model de bune practici în familie și în grupul de prieteni, este mult mai probabil să fie evitat consumul de substanțe psihoactive. Având parte de o atitudine corectă și un comportament de urmat, aceștia se ghidează după anumite perspective de viață sigure și clare.
Activitățile au fost realizate cu sprijinul voluntarilor antidrog și în colaborare cu: