Astronautul care lucrează la primul costum spațial pentru mers pe Marte se întâlnește cu copiii din Timișoara
Copiii din Timișoara au ocazia să cunoască un astronaut adevărat. Și nu uul oarecare, ci unul care coordonează o echipă ce va concepe primul costum spațial pe care îl vor îmbrăca oamenii când vor păși pe Marte. Marea întâlnire are loc azi, la Timișoara, iar accesul este liber.
Asociația „Inițiativă în Educație” organizează vineri, 7 octombrie 2022, în intervalul orar 17:00 – 20:00, la parterul clădirii INCUBOXX, din Timișoara, Conferința internațională „Știința în viața copiilor”. Această conferință își propune promovarea științelor (științe spațiale, matematică, biologie, chimie etc.) și creșterea interesului în derularea de activități STEAM în rândul profesorilor și al elevilor, fiind o oportunitate unică de a descoperi oameni de știință pasionați, implicați și dornici să contribuie la integrarea disciplinelor de științe în școlile din România într-un mod practic, accesibil vârstelor și nevoilor elevilor.
Astronautul Gernot Groemer le va povesti copiilor câte-n lună și-n stele
Invitatul de onoare al evenimentului este Gernot Groemer, director al Austrian Space Forum, doctor în astrobiologie și cercetător în domeniul explorării spațiului. El este coordonatorul programului prin care se face simulare pentru construirea primului costum spațial care va fi purtat de oameni pentru a putea ajunge pe Marte.
Dr. Groemer a condus deja 13 expediții simulate pe Marte în regiuni asemănătoare cu această planetă, cunoscută și drept „Planeta Roșie”, de pe Pământ: de la Badlands Utah, Sahara de Nord și deșertul Negev până la peșteri de gheață aflate la sute de metri sub suprafața Pământului sau deșerturi din peninsula arabă.
În prezent, găzduiește și o emisiune TV științifică numită „PM Wissen”, care este cea mai vizualizată emisiune științifică din Austria.
Alți invitați remarcabili pe care copiii îi vor cunoaște la conferință
✨ Elisabeta Ana Naghi – consilier superior în cadrul Ministerului Educației;
✨ Cristina Stancu – co-manager ESERO România;
✨ Oana Romocea – fondator Romanian Science Festival;
✨ Marius Lobază – profesor la Colegiul Național Bănățean și membru Aspire Teachers;
✨ George Năzăreanu – biolog și artist vizual Karin’s Kids Academy.
Înscrierile se pot face online iar pentru mai multe informații despre conferință accesând linkul acesta.
Urmează și ateliere interesnte despre spațiul cosmic, nu le ratați!
Evenimentele derulate în această perioadă au ca scop educarea oamenilor privind spațiul cosmic și semnificația descoperirilor cosmice. Acestea oferă șansa de a aprecia fenomenele uimitoare ale universului, de a trezi interesul și curiozitatea elevilor și de a conștientiza importanța științelor în viața noastră.
Atelierele și evenimentele din proiectul „Teach with Space” nu presupun o taxă de participare, iar costurile organizatorice sunt susținute prin programul „Educația e cheia”. Pentru cei care ni se vor alătura, avem pregătită o diplomă de participare.
Pentru a fi la curent cu toate evenimentele organizate în cadrul programului „Educația e cheia” urmăriți pagina de Facebook a asociației.