„Pionierii aviației”, lecția online la care pot lua parte toți elevii din România
Mâine, 30 septembrie, începe sezonul de toamnă al proiectului „Educație la Înălțime”. Toți elevii din România pot lua parte la lecția online „Pionierii aviației”. Doi profesori vor zbura, la propriu, pentru a le demonstra elevilor ce înseamnă portanța. În plus, le vor explica cum reușesc obiectele mai grele decât aerul să se ridice de la sol.
Lecția va fi transmisă de la aerodromul din Deva, de la ora 10:00, pe canalul de YouTube, aici, și pe pagina de Facebook Educație la Înălțime, aici. Profesoara de geografie Irina Constantinescu și profesorul de fizică Viforel Dorobanțu le vor povesti copiilor despre pionierii aviației românești și despre visul oamenilor de a zbura. „Elevii vor descoperi spectaculoasa lume a zborului. Vor învăța cum poate un obiect mai greu decât aerul să zboare. Vor afla despre fascinația omului din cele mai vechi timpuri pentru zbor și cum a fost împlinit acest vis, prin truda și imaginația unor inventatori, care au născocit și testat aparatele zburătoare”, transmit organizatorii evenimentului.
Cum puteți lua parte la lecție
Filmarea de la aerodromul din Deva va include atât zboruri demonstrative, cât și prezentări de avioane și prezentări ale activităților de pe un aerodrom. În plus, copiii vor putea urmări interviuri cu piloți și cu tineri care învață acum tainele zborului. „Un segment al lecției este dedicat istoriei aviației mondiale, incluzându-i și pe pionierii români: Traian Vuia, Aurel Vlaicu și Henri Coandă. Unul dintre profesori va realiza un tur al Ansamblului Muzeal Aurel Vlaicu, aflat în apropiere de Deva, în satul natal al marelui inventator”, mai spun organizatorii.
Așa cum spuneam încă de la început, toți elevii din țară pot lua parte la lecția „Pionierii aviației”. Tot ce trebuie să faceți e să le spuneți profesorilor voștri despre eveniment. Orice profesor poate accesa gratuit link-ul și intra în cea mai mare clasă din România. Pe site-ul proiectului găsiți un ghid de conectare. El e disponibil și aici.
Dicționar
Pionier: deschizător de drumuri noi în știință, în tehnică;
Portanță: forță care asigură sustentația unui corp în mișcare cufundat într-un fluid.