Spiderman există în realitate: e francez și se cațără pe cele mai înalte clădiri. Iată povestea lui
Spiderman există în realitate. Este vorba de un francez în vârstă de 60 de ani care recent a escaladat o nouă clădire. Impresionant este că el nu se folosește de cabluri de siguranță pentru a escalada cele mai înalte construcții de pe glob.
Spiderman este fără îndoială unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți super-eroi de pe glob. Cu toții ne-am imaginat măcar o dată cum ar fi să putem să ne cățărăm pe clădiri pentru a ne bucura de priveliște. Un francez în vârstă de 60 de ani a dus această curiozitate la extrem, reușind de-a lungul timpului să escaladeze cele mai înalte clădiri din lume, de cele mai multe ori fără permisiune.
Alain Robert, sau „Spiderman-ul francez” după cum mai este cunoscut, și-a aniversat recent cea de-a 60-a zi de naștere. Cu această ocazie, el a decis să cucerească o clădire de 48 de etaje de sticlă din capitala Franței. De ani de zile francezul a decis să sărbătorească împlinirea acestei vârste astfel.
„Vreau să le transmit oamenilor că să ai 60 de ani nu înseamnă nimic. Încă poți să faci sport, să fii activ și să faci lucruri fabuloase”, a declarat Spiderman-ul francez conform The Guardian. „Mi-am promis singur acum câțiva ani că la împlinirea vârstei de 60 de ani voi cuceri acest turn. Vârsta de 60 de ani este vârsta de pensionare în Franța și mi s-a părut că ar avea impact”.
Robert a început aventura sa în anul 1975. Totuși, el nu s-a cățărat direct pe clădiri, ci a început cu câteva stânci din Valence, în sudul Franței. În anul 1977, el s-a apucat de cățărări fără măsuri de siguranță, activitate de care avea să se îndrăgostească și să o practice de-a lungul întregii vieți.
Din acel moment, Alain Robert a cucerit peste 150 de zgârie-nori și construcții de pe glob. Printre acestea se numără Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire de pe glob, Turnul Eifel și celebrul Golden Gate Bridge din San Francisco.
Deși performanțele sale sunt uimitoare, nu toată lumea este impresionată de Alain Robert. Francezul a fost arestat de mai multe ori în urma aventurilor sale. Atunci când își propune să escaladeze o construcție, el se folosește doar de propriile sale mâini, de o pereche de pantofi speciali și de praf de cretă care îl ajută să scape de transpirație.
Robert se numără printre cei mai buni cățărători ai tuturor timpurilor. El datorează acest succes concentrării lui. „În acest sport există viață pe o parte și moarte pe cealaltă partă. Fie îți este frică, fie te concentrezi”, a adăugat alpinistul urban. „Înainte de a mă cățăra îmi este frică. Totuși, o dată ce degetele mele ating clădirea, aceasta dispare și mă transform într-o cu totul altă persoană”.