Ce învață 70 de copii instituționalizați la „Ora lui Robert”
Sâmbătă, 3 septembrie, începând cu ora 11:00, la Iulius Town Timișoara, Rotaract Ripensis Timișoara organizează cea de-a doua ediție a proiectului „Ora lui Robert”. 70 de copii instituționalizați și din medii defavorizate participă la activități sportive menite să contribuie la dezvoltarea lor armonioasă.
Proiectul, derulat în parteneriat cu asociațiile Action for People și LOGS, implică copii cu vârste cuprinse între șapte și 16 ani. Scopul este de a-i ajuta să se integreze în societate. Totodată, organizatorii vor să le cultive dragostea pentru mișcare și un stil de viață sănătos. Copiii din centrele de plasament vor lua parte la o varietate de exerciții. De la jocuri de condiție fizică generală și până la mișcări specifice. Întreg programul cuprinde o mulțime de echipamente și este structurat corespunzător vârstei. El a fost conceput în așa fel încât cei mici să învețe distrându-se.
„Activitățile vor include o varietate de exerciții menite să le dezvolte capacitățile psiho-motrice, rezistența, coordonarea și forța. Toate acestea sub forma unui antrenament de tip „joc”. Pentru a face sportul mai atractiv și mai plăcut. Copiii vor avea parte și de câteva surprize pe parcursul evenimentului. Câteva dintre ele sub forma unor mesaje de încurajare din partea ambasadorilor noștri, gustări dulci, dar sănătoase, muzică și multe altele. La finalul evenimentului, fiecare copil va primi un ghiozdan echipat cu toate rechizitele necesare pentru a începe noul an școlar”, transmit organizatorii.
Mai multe despre „Ora lui Robert”
Coordonatorul principal al proiectului este Robert Năstăsie, un handbalist de performanță legitimat la echipa SCM Politehnica Timișoara. Tot el a organizat și prima ediție, care a avut loc în luna aprilie. „Ora lui Robert” este un program gândit de sportiv și adresat copiilor. Prin joc aceștia pot învăța ce înseamnă efortul și perseverența, pot să se autodepășească, să se dezvolte și să se integreze mai ușor. Acest gen de evenimente îi ajută, de asemenea, în dezvoltarea calităților motrice, în perfecționarea comunicării și a lucrului în echipă.
„Se știe că sportul, prin natura sa competitivă și prin faptul că se lucrează în echipă, poate aduce schimbări în felul în care cei vizați se privesc pe sine în relație cu cei din jur. Iar experiența noastră acumulată cu astfel de tineri ne ajută să derulăm activitățile din cadrul proiectului, axat pe nevoia de mișcare. De altfel, ne-am și propus prin acest program să contribuim la dezvoltarea interesului copiilor pentru mișcarea fizică și conștientizarea beneficiilor acesteia. Doar în acest mod putem să punem umărul la transformarea lumii din jurul nostru. Prin bunăvoință, altruism, educație și inspirație”, a spus, la prima ediție, Robert Năstăsie.