Locuri de poveste din România. Comorile ascunse ale Rodnei
Locuri de poveste din România. Deși putem vizita locuri frumoase din afara țării, e important să știm că și la noi sunt o mulțime de obiective turistice, unele mai interesante decât altele. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților!
În perioada 6 – 7 august Asociația Culturală Bistrița Medievală vă invită să descoperiți Cetatea Rodnei. Totul se va face într-un mod interesant și atractiv, iar asta datorită activităților pregătite în cadrul proiectului „Străjeri în Poarta Transilvaniei”.
„Spiritul medieval al Rodnei reînvie la începutul lunii august, dezvăluind din misterele, istoria și cultura încărcată de tradiții străvechi, precum și din frumusețea unui patrimoniu natural de o valoare inestimabilă – toate acestea, elemente atât de importante pentru prezentul și viitorul nostru. În perioada 6 – 7 august 2022, Asociația Culturală Bistrița Medievală vă invită să învățați despre ele, într-un mod activ, prin ateliere de reconstituire istorică, tururi ghidate în Cetatea Rodnei și ateliere de promovare a patrimoniului natural. Activitățile vor face parte dintr-un eveniment complex, ce se va desfășura în aceeași perioadă, în Ansamblul „Cetatea Rodnei””, transmit reprezentanții Asociației.
Activitățile la care puteți participa
Asociația Culturală Bistrița a încheiat mai multe parteneriate, iar asta înseamnă că lista de activități e una bogată și interesantă. Printre activitățile pregătite în cadrul proiectului „Străjeri în Poarta Transilvaniei” amintim:
ateliere de reconstituire istorică cu Paladinii de Terra Medies;
tururi ghidate în Cetatea Rodna, incluzând obiective importante, precum Ansamblul „Cetatea Rodnei”, reprezentat de Biserica Greco-Catolică „Sf.M.Mc. Gheorghe” (corpul clădirii, o parte din corul bisericii medivale – sec.XIII, turnul clopotniță) și ruinele cetății medievale fortificate;
ateliere verzi „Trăistuța cu flori de leac” în parteneriat cu Wildlife.ro;
sesiuni informative privind patrimoniul natural, organizate împreună cu Administrația Parcului Național Munții Rodnei;
activități de promovare al patrimoniului cultural, împreună cu Asociația cultural – istorică Rodna Veche.
Vizitatorii vor fi însoțiți de tinerii Străjeri ai Porții Transilvaniei, adică elevi și studenți din Bistrița – Năsăud, alături de ghizii lor de nădejde. Proiectul va continua, în cursul lunilor august – septembrie, cu o campanie de informare în unitățile de învățământ și dialoguri privind activarea civică și culturală a comunității, menite să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a acesteia.