Locuri de poveste din România. Barajul și Lacul Râușor
Locuri de poveste din România. Deși putem vizita locuri frumoase din afara țării, e important să știm că și la noi sunt o mulțime de obiective turistice, unele mai interesante decât altele. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților!
Vara a sosit, așa că plimbările în natură reprezintă o activitate numai bună de făcut. În plus, locul despre care vorbim azi este potrivit și pentru cei care iubesc să se plimbe cu bicicleta. La aproximativ 50 km de Pitești se află Câmpulung. La ieșirea din oraș există o intersecție și un indicator pe care scrie „Lerești” sau „Cabana Voina”. Drumul respectiv duce către Lacul și Barajul Râușor. „Ai putea foarte bine să începi traseul imediat după comuna Lerești, deoarece peisajele sunt cu adevărat frumoase, iar drumul (care urcă, dar nu brutal) este deosebit”, se arată pe pagina de Facebook Comuna Turistică Râușor.
Barajul Râușor este unul dintre cele mai înalte din România. Alături de lacul cu același nume, cele două sunt un adevărat obiectiv turistic. Lacul se întinde pe o suprafață de aproape 200 de hectare și se află în grija Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea din cadrul Administrației Naționale „Apele Române”.
Un traseu spectaculos pentru oricine
Reprezentanții comunei numesc traseul drept unul „ideal pentru o plimbare de seară”. De asemenea, traseul este ideal și pentru plimbări cu bicicleta. Dacă se întâmplă să vă aflați prin zonă și aveți și bicicletele la voi este un traseu excelent de aproximativ 20 de km, care o să vă încânte. Traseul începe teoretic pe barajul Râușor, prin stânga acestuia cum vii dinspre Lerești și se va termina în același punct, după ce reușești să-l ocolești complet. Priveliștile o sa te încânte. Sunt multe zone mai înalte de unde poate fi admirat lacul de sus”, se mai arată pe pagina de Facebook. Parcurgerea traseului, cu bicicleta, durează aproximativ două ore, în funcție de cât de repede pedalezi și cât de rapid urci drumurile în pantă.