WWF a lansat un ghid care ne învață cum să trăim sustenabil
Cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului, WWF ne învață cum să trăim sustenabil. Organizația a lansat un ghid cu sfaturi despre cum să protejăm planeta.
Astăzi, 5 iunie, se sărbătorește în toată lumea Ziua Internațională a Mediului. Ediția din acest an marchează 50 de ani de la inaugurarea acestui eveniment care celebrează planeta, dar care și prezintă pericolele cu care se confruntă ea.
Cu această ocazie, WWF România a decis să lanseze o campanie specială care să promoveze un stil de viață sustenabil și prietenos cu marea noastră casă, Pământul. El poate fi utilizat de fiecare dintre noi. Ghidul dedicat Zilei Internaționale a Mediului poate fi găsit accesând acest link.
Micile acțiuni existente în ghid pot crea un impact uriaș asupra sănătății mediului. Astfel, oamenii, companiile și societățile civile sunt parte la îndeplinirea obiectivului global de mediu până în 2030.
Ghidul conține 50 de sfaturi pe care cu toții le putem aplica
„În România, pentru a asigura restartarea economiei într-un mod care să ofere protecție și siguranță atât oamenilor, cât și naturii, dar și perspective sustenabile pentru viitor, este necesară implicarea tuturor. Astfel, WWF România lansează un ghid de acțiuni sustenabile ce își pot face loc în viața oricui.
Acest ghid include 50 de sfaturi simple și ușor de aplicat atât pentru copii, cât și pentru adulți. Este important ca oamenii, de la mic la mare, să afle cât de ușor este să creeze obiceiuri care protejează planeta. Împreună putem construi o lume în care oamenii sunt în armonie cu natura”, a declarat Orieta Hulea, director general WWF România.
Conform Organizației Națiunilor Unite (ONU), deceniul 2021 – 2030 este deceniul reconstrucției ecologice. Nu a fost niciodată o nevoie atât de urgentă ca în 2022 de a revigora ecosistemele deteriorare. Ele susțin toată viața de pe Pământ. Cu cât acestea sunt mai sănătoase, cu atât planeta și oamenii sunt mai sănătoși.
Deceniul ONU pentru restaurarea ecosistemelor își propune să prevină, să oprească și să inverseze degradarea ecosistemelor de pe continente și din oceane. Aceste acțiuni vor contribui la combaterea sărăciei, a schimbărilor climatice și vor preveni extincția în masă.