Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită cu un simpozion la Timișoara. Cum te poți înscrie
Ziua Mondială a Mediului, care e celebrată în 5 iunie, e sărbătorită cu un simpozion la Timișoara. Atât elevii, cât și studenții sunt invitați, în perioada 4 – 5 iunie, la acest eveniment dedicat mediului. El e organizat de Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara. Atenție, înscrierile se încheie curând.
Evenimentul se numește Simpozionul online Environmental Protection and Education in Ecological Engineering (EP – E3). Acesta își propune să reunească sub apelul general al grijii față de mediul înconjurător cadre didactice universitare și din învățământul preuniversitar, studenți și elevi, alături de profesioniști din mediul economic cu preocupări în domeniul protecției mediului.
„Împreună dorim să formăm o echipă complexă a cărei mesaj unitar constă însensibilizarea populației și a factorilor de decizie de la nivel local și național privind problemele legate de protecția mediului înconjurător. Simpozionul Environmental Protection and Education in Ecological Engineering (EP – E3) se adresează elevilor de liceu și gimnaziu, studenților de la ciclurile licență și master, doctoranzilor, cercetătorilor, cadrelor didactice din învățământul universitar şi preuniversitar şi specialiștilor din mediul economic cu preocupări în domeniul ecologiei, protecției mediului înconjurător și ingineriei mediului”, transmit organizatorii.
Detalii privind participarea și înscrierea
Tematica simpozionului are la bază mai multe subiecte propuse pentru lucrările și proiectele participante. Ele sunt următoarele:
Mediul și sănătatea;
Schimbări climatice;
Protecția factorilor de mediu (apă, aer, sol);
Tehnologii inovative;
Energie regenerabilă;
Dezvoltare durabilă și economie circulară;
Materiale avansate;
Biodiversitatea;
E2 – Educație ecologică;
R3 – Reducere, Revalorificare, Reciclare.
În ceea ce privește participarea, e important de știut că se pot înscrie lucrări originale sau proiecte redactate și elaborate de către:
echipe constituite din maxim 2 elevi (clasele V – XII) coordonaţi de către un cadru didactic (de chimie, ecologie, biologie, fizică sau care predă discipline tehnice și tehnologice în licee și colegii de profil tehnic);
studenți împreună cu cadrele didactice coordonatoare ale Proiectelor de Diplomă sau Lucrărilor de Disertație;
cadre didactice preuniversitare (maxim 2 autori);
doctoranzi, cercetători și cadre didactice universitare;
specialiști și reprezentanți ai mediului economic.
Termenul limită pentru înscrierea la simpozion este 1 iunie. Pentru înscriere e nevoie de completarea unui formular disponibil aici. Apoi, în formularul respectiv se încarcă rezumatul lucrării / proiectului. Acesta trebuie să aibă format Word și să nu depășească o pagină. Rezumatele lucrărilor / proiectelor, precum și prezentarea acestora, pot fi redactate în limbile română sau engleză. Se vor accepta maxim trei lucrări elaborate de către un participant / coordonator.