Locuri de poveste din România. Rezervațiile de bujori
Locuri de poveste din România. Deși putem vizita locuri frumoase din afara țării, e important să știm că și la noi sunt o mulțime de obiective turistice, unele mai interesante decât altele. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților!
Luna mai este una plină de culoare. Spunem asta deoarece în această lună înfloresc bujorii, unele dintre cele mai spectaculoase și apreciate flori. La noi în țară sunt mai multe rezervații naturale de bujori, iar în continuare vă prezentăm câteva dintre ele. Printre cei mai cunoscuți sunt bujorii de stepă care se regăsesc în Rezervația Naturală din Zau de Câmpie, județul Mureș. Aceasta a fost înființată de Alexandru Borza pentru a proteja bujorii care se află acolo de peste 10.000 ani, scrie via-romania.ro. Despre acest loc v-am vorbit, mult mai detaliat, aici. Dacă sunteți din București sau din împrejurimi, vă puteți bucura de bujorii din Rezervația Padina Tătarului, aflată în Parcul Comana. Acolo se regăsește bujorul românesc de pădure, Paeonia peregrina.
Alte zone în care se regăsesc bujori
La aproximativ 60 km de Craiova, la granița cu județul Mehedinți, se regăsește o altă rezervație de bujori Paeonia peregrina. Poiana Bujorului din Pădurea Plenița e situată într-o zonă de câmpie, cu altitudini de până la 200 de metri și se întinde pe o suprafață de 50 de hectare. În fiecare an, la Plenița, se organizează „Sărbătoarea bujorului”. Anul acesta ea are loc chiar în acest weekend, 14 – 15 mai, anunță Primăria Plenița. Tot la noi în țară, în județul Teleorman, se află Pădurea Troianul. În interiorul ei, pe o suprafață de 70 de hectare, în luna mai, apar mii de bujori. Aceleași flori se regăsesc și în Pădurea Călugăreasca din Radomirești, Olt, unde, de asemenea, există Sărbătoarea Bujorului.
Indiferent de locul în care mergeți pentru a vă bucura de aceste flori, nu uitați că ele trebuie protejate. Asta înseamnă că sub nici o formă nu lăsăm gunoaie în urma noastră și nu rupem florile.