Atelierele lunii mai la Teatrul Ion Creangă. Activități inedite pentru copii
Biletele pentru atelierele lunii mai de la Teatrul Ion Creangă din București au fost puse în vânzare. Copiii pot dobândi cunoștințe noi prin joacă, iar părinții pot petrece timp împreună cu ei. Printre abilitățile exersate în timpul atelierelor se numără creativitatea, îndemânarea, atenția și coordonarea.
Atelierele pentru copii sunt coordonate fie de actori ai Teatrului Ion Creangă, fie de profesori și învățători de la Școala Gimnazială Liberă Waldorf. Pe lângă distracție și dobândirea de cunoștințe noi, în cadrul atelierelor cei mici au ocazia de a interacționa cu diferite tipuri de materiale sau ustensile, dar și de a deprinse multiple tehnici prin care le pot utiliza. Din programul lunii mai fac parte șase ateliere, toate având loc în weekend, sâmbăta sau duminica. Atelierele se desfășoară la Sala Mică, Strada Biserica Amzei nr. 21 – 23, cu un număr de 16 copii / atelier. Adulții însoțitori au beneficiază de acces gratuit, iar biletele pentru copii se pot achiziționa fie de la Casa de Bilete (vezi programul aici), fie online de aici.
Programul atelierelor
14 mai, ora 10:00, Despre tați – Atelier de lectură și bricolaj (adresat copiilor peste patru ani). „Pornind de la povestea „O zi cu tata” de Kitty Richards, atelierul lunii mai este dedicat taților. Îmbinând lectura, discuțiile relaxate și activitățile distractive de bricolaj, în cadrul acestui atelier se abordează de fiecare dată noi teme și subiecte menite să stârnească imaginația. Ținând cont de mersul firesc al lucrurilor, după sesiunile de lectură și discuții în care ne antrenăm mintea urmează sesiunea de bricolaj în care cei mici vor realiza un tablou personalizat”, transmit reprezentanții teatrului.
15 mai, ora 10:00, Brățări din mărgele colorate – Atelier de creație (adresat copiilor peste cinci ani). „Hai să descoperim împreună minunate jucării creative, confecționând bijuterii colorate și ascultând o poveste plină de sensibilitate. „Suflătorul de vise” de Bernard Villiot. Povestea ne spune despre un sticlar misterios care trăia pe celebra insulă Murano. Învățase să sufle vise pentru copii și să le ascundă în mărgele mari de sticlă. Bijuteriile realizate în cadrul atelierului vor putea fi purtate sau dăruite persoanelor dragi”, informează instituția.
22 mai, ora 10:00, Fluturi și flori din hârtie colorată – Atelier de bricolaj (adresat copiilor peste cinci ani). „Pentru că orice activitate de bricolaj este mai plăcută în echipă, vă invităm la un atelier de confecționat fluturi din hârtie colorată. Iar pentru a putea creiona conturul aripilor vă veți folosi de propriile palme. Și pentru ca perechea să se întregească, copiii vor realiza și o floare pe ale cărei petale colorate să se poată odihni fluturașul de-ndată”, transmit reprezentanții Teatrului Ion Creangă.
Ultimele ateliere ale lunii mai
28 mai, ora 10:00, Sunete din natură și instrumente din materiale naturale – Atelier waldorf (adresat copiilor peste șapte ani). „În cadrul acestui atelier muzical inedit, copiii vor putea asculta sunete de ciripit de păsări, raze de soare, picături de ploaie și zumzet de albine redate cu ajutorul mai multor instrumente. Realizate din materiale naturale, instrumentele vor da glas imaginației prin cântece și jocuri. Mai apoi, cei mici vor construi un instrument care redă sunete de sezon. Cum ar fi „vocea de insectă””, anunță organizatorii atelierelor.
28 mai, ora 11:30, Răvașul nărăvaș – Atelier de fabricat povești (adresat copiilor peste cinci ani). „Știți cum începe povestea noastră? Totul pornește de la o pălărie magică și o temă oarecare. La care adăugăm, conform rețetei, ingredientele care ne asigură distracția! Amestecăm în pălărie nume, emoții, culori și oricare alte cuvinte vă vin în minte. Apoi povestitorul va extrage pe rând câte un răvaș nărăvaș, iar ceea ce stă scris pe el devine inevitabil parte din poveste. Finalul o să fie și el demn de atenție pentru că participanții vor avea parte de o amintire surpriză”, spun reprezentanții teatrului.
29 mai, ora 10:00, Emoțiile buclucașe – Atelier pentru dezvoltare personală (adresat copiilor peste șase ani). „Emoțiile sunt reacțiile directe ale fiecărui individ la stimulii mediului exterior. Uneori chiar și adulții întâmpină probleme în a gestiona o situație mai delicată cu care, cel mai probabil, interacționează pentru prima dată. Cam la fel se întâmplă și în cazul copiilor. Fiind novice în lumea asta mare, au nevoie de timp și răbdare pentru a putea învăța cum să-și controleze emoțiile care năvălesc necontrolat din interior către exterior. Prin desen, culoare și ambianța sonoră adecvată, cei mici vor deprinde cunoștințe în ceea ce privește gestionarea emoțiilor”, transmit reprezentanții Teatrului Ion Creangă.