Cele mai benefice brânzeturi pentru organismul copiilor
Părinții sunt întotdeauna atenți la alimentația copiilor, mai ales când aceștia sunt foarte micuți. Azi vorbim despre cele mai benefice brânzeturi pentru organismul copiilor.
În funcție de țară sau chiar de medicul pediatru, brânza este introdusă în meniul unui bebeluș fie atunci când are șase luni, fie de la opt – nouă luni sau chiar în jurul vârstei de un an. Brânza este necesară pentru dezvoltarea bebelușilor, iar asta datorită substanțelor nutritive. Vorbim de un aliment bogat în proteine, glucide, lipide, dar și de un aliment ce conține vitamine precum A, D, B și D și minerale precum fier, zinc, calciu și fosfor. Conform agerpres.ro, vitamina B12 din brânză este ingredientul cheie pentru dieta bebelușului.
Printre cele mai benefice brânzeturi pentru copii se numără cașcavalul. Acesta trebuie introdus în alimentație după vârsta de un an. Acest aliment ajută la formarea smalțului dinților, întărirea danturii și a oaselor precum și la absorbția nutrimentelor, însă trebuie consumat cu limită. Excesul poate duce la constipație și cu siguranță nici un părinte nu-și dorește asta pentru copilul lui. De exemplu, cașcavalul poate fi inclus pentru a da gustul altor preparate. Atunci când alegeți un astfel de aliment asigurați-vă că nu are un gust amar. În caz contrar s-ar putea ca cel mici să-l respingă.
Alte brânzeturi benefice pentru copii
Un alt aliment benefic pentru cei mici este brânza cu mucegai. Aceasta este importantă în alimentația copiilor deoarece conține o cantitate mare de calciu. Mucegaiul este unul benefic pentru organism, iar alimentul în sine este obținut prin depozitare în anumite condiții de umiditate și temperatură 100% naturale. Deoarece vorbim de un produs care are un conținut ridicat de sare și grăsime, consumul de către copii e recomandat abia în jurul vârstei de patru ani. În cazul în care copilul are alergii alimentare e de preferat ca brânzeturile grase să fie evitate chiar și după această vârstă.
Dacă copilul este încă mai mic de patru ani, dar are cel puțin doi, în alimentația lui poate fi introdusă telemeaua. Indiferent că e de oaie, capră, vacă sau bivoliță, telemeaua e benefică pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Dintre tipurile de telemea enumerate mai devreme, cea de oaie este mai grasă și mai sărată. Din acest motiv e indicat ca ea să-și facă apariția în alimentația copilului abia după vârsta de trei ani.