Poveștile din lumea modei sunt fascinante și fabuloase. O perspectivă în perpetuă schimbare, piese care revin, constant, în trend, moda e un loc unde creativitatea nu are limite și nici nu ar trebui să aibă. Astăzi, la rubrica PRIN LUMEA MODEI, vorbim despre brandul Loewe.
Loewe e un brand spaniol care a luat naștere în 1846. Vorbim despre una dintre cele mai importante case de lux din lume. Articolele vestimentare Loewe se bucură de un succes remarcabil, acestea fiind purtate pe covorul roșu de mai multe personalități. Ceea ce face ca brandul să fie mai special decât altele e abordarea artistică și artizanală.
Brandul care azi se bucură de recunoaștere internațională a fost fondat de un grup de meșteri spanioli din Madrid. La început era o mică firmă de producție de piele. Apoi, 30 de ani mai târziu, în 1876, a venit din Germania un pielar talentat din punct de vedere tehnic, Enrique Loewe Roessberg. Acesta a preluat conducerea firmei și i-a consolidat întreaga activitate născându-se astfel brandul care-i poartă numele. Sediul inițial funcționează și azi, iar maeștrii de acolo combină cunoștințele din domeniul meșteșugăresc cu noile tehnologii și moduri inovatoare pentru a produce obiecte moderne.
Un personaj important când vine vorba de brandul Loewe este Jonathan Anderson, cel care a fost numit, în 2013, director de creație. De când a preluat el conducerea, brandul a întinerit. Jonathan Anderson este unul dintre cei mai importanți designeri ai generației sale. A câștigat aprecierea criticilor de modă și a cunoscut succesul cu colecțiile pe care le creează pentru marca sa omonimă, JW Anderson.
Gențile în formă de animale, un real succes
Brandul Loewe vinde atât articole vestimentare, cât și încălțăminte și accesorii. Designerul Jonathan Anderson și-a pus amprenta pe diverse produse, însă gențile în formă de animale au avut un succes imens. Acesta a înlocuit gențile clasice cu unele altfel. Ele au luat forma unor animale precum iepure, oaie, șoarece și chiar elefant. Noi bănuim că designerului îi place de Toyo al nostru. De ce? Dacă vă uitați la clipul de mai jos, în care este exemplificat procesul de creație al unei genți, veți vedea că în final elefantul seamănă foarte tare cu Toyo.