Ziua națională a educației financiare. Copiii și părinții vor învăța cum să fie responsabili
Parlamentul român a adoptat „Ziua națională a educației financiare”. Această zi are scopul de a-i educa pe români și de a-i motiva să fie mai responsabili din punct de vedere financiar.
Pe 21 decembrie 2021, deputatul George Tuță a lansat un proiect de lege în Parlament. Acesta propunea declararea zilei de 11 aprilie ca fiind „Ziua națională a educației financiare”, scopul ei fiind de a-i motiva pe cetățeni să se informeze și să învețe cum să folosească servicii financiare accesibile.
De asemenea, parlamentarul își dorea ca românii să aibă la dispoziție resursele necesare pentru a-și putea gestiona mai eficient banii. Oricine ar trebui să știe cum să economisească și să își plănuiască cheltuielile pe termen lung.
Vor fi difuzate emisiuni informative la radio și la televiziune
„Românii nu au cea mai solidă educație financiară, care să le permită maximizarea utilizării venitului familial, atât cât este. Este important pentru toți cetățenii să conștientizeze că există nevoia unei educații financiare care să fie transmisă de la cele mai fragede vârste.
Este motivul pentru care o politică integrată și coerentă trebuie cât mai urgent pusă în dezbatere. Drept urmare am cerut susținerea colegilor parlamentari pentru a aproba proiectul de lege prin care ziua de 11 aprilie să fie declarată «Ziua națională a educației financiare». Voi lucra pentru o Românie în care serviciile financiare sunt accesibile și în care toată lumea are abilitățile și motivația necesare pentru a le folosi”, a declarat deputatul George Tuță conform FINANCIAL INTELLIGENCE.
Se pare că eforturile sale au dat roade. Camera Deputaților a adoptat marți, 29 martie, acest proiect de lege. Ziua de 11 aprilie se va transforma acum în „Ziua națională a educației financiare”. De acum, românii vor avea posibilitatea de a se folosi de această zi pentru a învăța lucruri noi despre economie.
Proiectul de lege propune ca în această zi să fie organizate manifestări publice, simpozioane și seminarii. Acestea urmează să fie organizate prin intermediul Institutului de Studii Financiare și a altor autorități ale administrației publice centrale și locale. Totodată, noua lege prevede ca pe parcursul întregii zile să fie difuzate la radio și la televizor emisiuni informative.
Dicționar:
simpozion – discuție organizată asupra unei anumite teme