Primăvara Educației. Workshop-uri pentru cadrele didactice din Timiș
Primăvara Educației – educatorii, învățătorii și profesorii din Timiș au participat recent la o conferință de formare profesională. În cadru acesteia, ei au avut de ales dintre mai multe workshop-uri ce abordau diverse teme de interes.
Primăvara Educației a început la Jimbolia! Educatorii, învățătorii și profesorii din Timiș au avut ocazia să participe la un eveniment care a constat din mai multe conferințe și ateliere. Acesta s-a desfășurat la Casa de Cultură a Orașului Jimbolia în data de 11 martie 2022. După cum sugerează și numele acțiunii, prin intermediul evenimentului s-a dorit insuflarea unor noțiuni noi celor responsabili de educarea copiilor.
Evenimentul a fost organizat de asociațiile „Inițiativă în Educație” și „Colț de Banat”. El a adus laolaltă aproximativ 120 de dascăli care predau în localități precum: Jimbolia, Comloșu Mare, Cărpiniș, Gottlob, Lenauheim, Teremia Mare, Uivar, Cenei și altele.
Întreaga acțiune s-a concentrat pe ideea de comunitate și învățare continuă. Asta înseamnă că ea a fost pe interesul comun al tuturor profesorilor și i-a ajutat să aducă un plus atât în actul de predate, cât și în localitățile proprii. Totodată, s-a prezentat și activitatea proiectelor educaționale dedicate cadrelor didactice: Merito, SuperTeach, Aspire Teachers și inEDU.
Care au fost temele abordate în cadrul conferinței
Acțiunea a continuat cu discursurile invitaților. Adriana Bălaj a vorbit despre Educație la înălțime, Alina Iga a deschis Cufărul cu povești, Oana Romocea a prezentat proiectul Romania Science Festival, iar Daniela Doru a găsit Vocea Bucuriei în rândurile publicului.
A urmat o pauză muzicală susținută de Mariul Mihalca. Ulterior a avut loc repartizarea pe ateliere. Educatorii, învățătorii și profesorii au avut la dispoziție patru workshop-uri:
„Literație și povești” condus de prov. înv. primar Alina Iga;
„Cum construim relații armonioase cu elevii noștri” facilitat de Daniela Doru;
„Cum impactează relația dintre părinte și profesor dezvoltarea elevului în procesul de învățare” susținut de prof. Mona Vlai;
„Știința în viața elevilor. Descoperă <<Romanian Science Festival>>” prezentat de Oana Romocea.