Descoperim arta contemporană alături de Art Encounters. Urmează o expoziție și lecții deschise
Art Encounters a pregătit o nouă expoziție pentru timișoreni. În cadrul acesteia vor fi organizate și ateliere și discuții cu artiștii implicați. Haideți să descoperim arta contemporană alături de Art Encounters.
Începând de joi, 24 martie, suntem invitați să descoperim arta contemporană în cadrul expoziției La marginea lumii / At the edge of the world. Ea este curatoriată de Diana Marincu, directorul artistic al Fundației, și de artistul Ciprian Mureșan. Această expoziție marchează demararea proiectului ART-UP, care se va axa pe noi producții de artă și pe susținerea cercetării artistice, sprijinind colaborările internaționale și dezvoltarea scenei culturale din România.
Construit în jurul schimbului de idei și al dialogului, expoziția va include și câteva evenimente. Acestea sunt menite atât pentru copii, cât și pentru adulți. Printre activitățile organizate în cadrul expoziției se numără un brunch cu artiștii invitați, cursuri de introducere în arta contemporană cu istoricul de artă și profesoara Maria Rosan Telea și un workshop dedicat producției de artă și teoriei critice cu experții Justin O’Shaughnessy și Andrea Phillips.
Expoziția surprinde procesul de creație al artiștilor
O parte dintre activități vor avea loc la vernisaj. Tot în cadrul acestuia vor fi prezenți și un număr mare dintre artiștii a căror lucrări sunt expuse. Vernisajul va avea loc în Timișoara joi, 24 martie, la sediul permanent al Fundației Art Encounters, Bd. Take Ionescu nr. 46C (Casa ISHO), între orele 17:00 – 20:00. Expoziția va putea fi vizitată până pe 29 mai 2022, de marți până sâmbătă, între orele 12:00 – 18:00.
La marginea lumii creează premisele unor întâlniri creative unice. Ea aduce împreună artiști din generații apropiate din România și din spațiul european. Expoziția va include lucrări create de Andrei Arion, Csilla Bartus, Dan Beudean, Ole Blank, Floriana Cândea, Eduard Constantin, Norbert Filep, Camilia Filipov, Lucia Ghegu, Alexandra Mereuți & Sebastian Danciu, Alexandra Satmari și Lucia Simón Medina.
Această expoziție își propune să surprindă procesul de creare al artiștilor, adesea vizibil în desene și schițe. Ea va analiza granița dintre lumile reale și fictive pe care le locuim fiecare dintre noi.
Artiștii invitați reprezintă, fiecare dintre ei, o direcție distinctă în ceea ce privește creația vizuală contemporană, tensionând limitele dintre vizibil și invizibil. Desenul-sunet, amprentă, rețea, desenul spațial, desenul-relief, desenul care zgârie, desenul care mângâie, toate sunt variante de a „citi” vibrația unei realități tot mai alterate.