Copiii din mediul rural din Timiș vor beneficia de cărți și de antrenamente fizice
Copiii din mediul rural din Timiș vor beneficia de cărți și de antrenamente fizice. Această inițiativă aparține Lions Club Tymes 1266, cu sprijinul Asociației Culturale La Două Bufnițe și a Academiei de Handbal Timișoara.
În luna decembrie 2020, Lions Club Tymes 1266 a lansat un nou proiect de implicare în comunitate. Acesta își propunea să-i introducă pe copiii din mediul rural din județul Timiș în lumea cărților, a poveștilor, și să-i ajute să descopere bucuria de a-și depăși baierele fizice.
Numele proiectului este Mens sana in corpore sano. El este format din două componente prin care își propune să aducă o schimbare în viața copiilor participanți. Prin acest proiect, cei mici pot participa la ateliere de lectură, antrenamente de tip crossfit și pot beneficia de donații de cărți.
Mens sana in corpore sano este coordonat, pe partea de cărți și lectură, de prietenii noștri de la Asociația Culturală La Două Bufnițe. De partea de antrenament fizic se ocupă Ora lui Robert/Academia de Handbal Timișoara. În luna ianuarie 2022, Decathlon s-a alăturat proiectului punând la dispoziție materialele necesare realizării activității fizice.
Cum decurg evenimentele din cadrul proiectului
In urmă cu câteva zile, 30 de copii de la trei școli din județul Timiș au participat la proiect. Este vorba despre elevii Școlii Gimnaziale Pădureni, ai Școlii Gimnaziale Satchinez și ai Școlii Gimnaziale Variaș.
Aceștia au venit în Timișoara, la Baza Sportivă nr. 2 a Universității Politehnica, unde au participat la un atelier de lectură realizat împreună cu librăria independentă La Două Bufnițe. Mai apoi, cei mici au avut șansa să facă sport timp de o oră împreună cu handbalistul Robert Năstasie. La finalul celor două activități, elevii au fost recompensați cu o oră de distracție la Clubul Darianty din Moșnița Nouă.
Cărțile te ajută să crești este una dintre componentele proiectului. Ea are ca scop donarea de cărți către copiii cu mai puține posibilități materiale, dar care citesc foarte mult. Prin aceasta, organizatorii și-au propus să apropie copiii de lectură și să le ofere acestora, la bibliotecile școlilor de la care aparțin, cărți noi care să le stimuleze apetitul pentru lectură și creativitate.
Ora lui Robert este cea de-a doua componentă a proiectului. Ea constă dintr-un antrenament educativ pentru copii ce presupune mișcare fizică și joc combinând cele mai eficiente tehnici dintr-o mare varietate de exerciții sportive. Acest concept îi aparține handbalistului Robert Andrei Năstasie și vine sub forma unui antrenament tip crossfit.