SUA lansează o investigație. TikTok nu e sănătos pentru copii. Iată în ce mod îi afectează
Mai multe state americane au luat hotărârea de a face cercetări cu privire la una din cele mai utilizate platforme de către tineri. Așadar, SUA lansează o investigație asupra TikTok, iar ea are în vedere analiza efectelor asupra sănătății mintale.
Ancheta despre care vorbim a fost anunțată de mai multe state. Printre ele se numără California, Florida, Kentucky, Massachusetts, Nebraska, New Jersey, Tennessee și Vermont. Platforma are un număr estimat de 1 miliard de utilizatori lunari. Ba mai mult, este deosebit de populară în rândul adolescenților și al copiilor mai mici. Luna trecută Texasul a deschis o investigație privind presupusele încălcări ale vieții private a copiilor, de către TikTok, și facilitarea traficului de persoane.
„Copiii noștri cresc în era social media. Și mulți dintre ei simt că trebuie să se ridice la înălțimea versiunilor filtrate ale realității pe care le văd pe ecranele lor. Știm că acest lucru are un impact devastator asupra sănătății mentale și bunăstării copiilor”, a declarat procurorul general al Californiei, Rob Bonta, conform euronews.com.
Ce urmărește investigația
Conform lui Rob Bonta, investigația urmărește să stabilească dacă TikTok încalcă legea în promovarea platformei sale către tineri. Oficialii guvernamentali și avocații pentru siguranța copiilor susțin că anumiți algoritmii computerizați ai TikTok pot promova tulburările de alimentație. Mai exact, autoritățile se referă la acei algoritmi care transmit conținutul video către utilizatori. De asemenea, acești algoritmi ar putea promova chiar automutilarea și sinuciderea în rândul tinerilor spectatori.
TikTok a declarat că se concentrează pe experiențe adecvate vârstei. Totodată, compania menționează că unele caracteristici, cum ar fi mesageria directă, nu sunt disponibile pentru utilizatorii mai tineri. TikTok spune că dispune de instrumente, cum ar fi gestionarea timpului de vizionare a ecranului, pentru a-i ajuta pe tineri și pe părinți să controleze cât timp petrec copiii pe aplicație și ce văd.
„Ne pasă foarte mult de construirea unei experiențe care ajută la protejarea și susținerea bunăstării comunității noastre. Și apreciem faptul că procurorii generali ai statelor se concentrează pe siguranța utilizatorilor mai tineri. Așteptăm cu nerăbdare să oferim informații despre numeroasele protecții de siguranță și confidențialitate pe care le avem pentru adolescenți”, au transmis reprezentanții TikTok.