LA FILM. Rubrică susținută de Cinema City. Lui Alexandru i-au plăcut efectele video din ”Ghost in the shell” (film nerecomandat copiilor sub 15 ani)
Alexandru Pîclișan a devenit și el jurnalist Știripentrucopii.com pentru o zi. Elev în clasa a XII-a, el a participat la avanpremiera organizată de Cinema City la T IMAX-ul din Shopping City Timișoara, pentru vizionarea 3D mult asteptatului film „Ghost in the Shell”, bazat pe faimoasa serie manga SF. Filmul este recomandat copiilor peste 15 ani.
Filmul ”Ghost in the shell” prezintă povestea unui cyborg care este conceput pentru a lupta împotriva unor hackeri. Regia: Rupert sanders. Cu: Takeshi Kitano, Scarlett Johansson, Michael Pitt.Acţiunea filmului este liniară, suspansul aproape inexistent, iar anumite subiecte consider că au fost atinse prea puţin. În schimb, e o mare plăcere să priveşti luptele care au loc într-o Japonie foarte futuristică. Scene slow-motion, explozii mari şi efecte speciale foarte realist realizatre, toate se regăsesc în film.
Cred că ”Ghost în the Shell” este o bună introducere pentru cei care nu au mai experimentat genul sci-fi. Mie mi-a plăcut filmul, şi îl notez cu 7/10.
Într-o Japonie în care mulţi oameni au creiere cibernetice, ceea ce îi expune atacurilor unor hackeri, o unitate de elită, numită Section 9, condusă de personajul lui Scarlett Johansson – Major, un hibrid unic om-cyborg – va ajunge să lupte împotriva acestor hackeri care îşi pot obliga victimele să comită orice infracţiune. Devotată lichidării celor mai periculoși criminali și extremiști, Section 9 se vede confruntată însă cu un inamic al cărui singur scop e să distrugă definitiv progresele făcute de Hanka robotics în cybertehnologie. Astfel, un detaliu din biografia eroinei şi caracteristicile sale fizice discută despre rolul major al tehnologiei în vieţile noastre, dar şi despre un viitor nu tocmai luminos al umanităţii.