Invențiile au schimbat viața oamenilor. Mașina electrică de găurit, o invenție veche de zeci de ani
Felul în care trăim, confortabil, se bazează pe obiecte care ne fac viața ușoară. Nici nu ne gândim cum au apărut ele. Folosim un pix ca să luăm notițe, deschidem robinetul ca să ne spălăm pe mâini. Pornim televizorul. Sunt doar câteva exemple. Practic, trăim înconjurați de obiecte care dacă ar dispărea ne-ar pune în imposibilitatea de a mai ști cum să acționăm. Fiecare obiect a fost inventat de un inventator sau de un grup de oameni cu minți luminate care au gândit înaintea timpului lor. Unele dintre ele au fost inventate întâmplător! Fără aceste invenții viața ar fi altfel. ȘTIRI PENTRU COPII și-a propus să aducă în atenție invențiile care au schimbat viața oamenilor, în fiecare marți. Astăzi vorbim despre mașina electrică de găurit, o invenție veche de zeci de ani.
Mașina de găurit manuală a apărut cu mult timp înainte. Practic, era un burghiu cu care oamenii făceau găuri. Acest tip de burghiu manual a fost dezvoltat în Egipt în jurul anului 3.000 î. Hr. Tehnologia a făcut ca și mașina de găurit să se modernizeze. Arthur Arnot și William Brain au reușit să combine burghiul cu un motor electric și așa a luat naștere mașina de găurit electrică. Aceasta a apărut pentru prima dată în 1889 și era folosit pentru a face găuri în piatră și cărbune.
Peste șase ani mașina electrică de găurit avea să se modernizeze din nou. Germanii Wilhelm și Carl Fein au avut ideea de a proiecta mașina de găurit astfel încât să încapă în mâna utilizatorului și să fie și portabilă. În 1900 frații Fein au continuat să dezvolte mașina de găurit reușind să-i încorporeze elemente de aluminiu pentru a-i diminua greutatea.
Mașina de găurit fără fir
În 1961 compania Black and Decker a creat mașina de găurit fără fir. Conform toolsinaction.com, există persoane care susțin că producătorul japonez de unelte Makita a creat prima bormașină fără fir în 1978. Acest lucru ar putea fi adevărat având în vedere că aceasta a fost prima mașină de găurit produsă pentru publicul larg. Deși azi nu ne impresionează foarte tare această invenție, gândiți-vă cât de utilă e ea pentru cei care lucrează în construcții, spre exemplu. Pe un șantier nu există multe prize, iar dacă muncitorul are o unealtă electrică acesta economisește și timp și bani.
Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante momente din evoluția mașinii de găurit. Comercializarea și popularitatea au fost posibile datorită unui număr mare de companii care au văzut utilitatea ei pentru publicul larg. Indiferent cine a fost responsabil pentru progresele mașinii de găurit, niciunul dintre progrese nu ar fi fost posibil fără aplicarea electricității și a bateriei la dispozitiv.