Parteneriatul dintre cele două instituții urmărește să dezvolte interesul elevilor și profesorilor pentru unmediu favorabil educației nonformale. De asemenea, parteneriatul urmărește să promoveze patrimoniul cultural al muzeului și să consolideze cunoștințele elevilor. Printre obiective se mai numără și stimularea și dezvoltarea creativității elevilor, precum și crearea unei bune colaborări între școli și muzeu. Concret, profesorii vor putea să organizeze, în cadrul muzeelor din complex, lecții cu tematică de istorie, geografie, științe ale naturii sau religie. Copiii vor putea, așadar, primi informații și de la muzeografi.
Pe lângă asta, Muzeul Țării Crișurilor le pregătește elevilor un set de activități educaționale. Vorbim despre concursuri de creație, vizionări de documentare, ghidaje speciale, activități dedicate anumitor zile importante (12 octombrie, 1 decembrie, 15 ianuarie). De asemenea, se vor organiza și ateliere de creație. Tematica acestora va fi legată de realizarea ornamentelor de Crăciun, încondeiat ouă, cusut, desen.
Muzeul își mai propune și să organizeze un program de after school, dar și o școală de vară. „Pentru aceste activități specialiștii muzeului vor colabora cu profesorii pentru a pregăti și implementa activități adecvate categoriei de vârstă și cerințelor elevilor”, se arată în comunicatul de presă. La finalul primului an de colaborare școlile și clasele participante la program vor primi diplome. Cele două instituții au mai colaborat pentru astfel de activități educaționale.
Atelier de confecționat ornamente la Muzeul Țării Crișurilor
Vă reamintim că Muzeul Țării Crișurilor vă așteaptă la un atelier de confecționat ornamente de Crăciun. El se desfășoară în perioada 20 – 21 decembrie, între orele 12:00 – 14:00. Pentru a putea participa la atelier înscrierile se fac la adresa de e-mail pedagogiemuzeala@mtariicrisurilor.ro, până în data de 15 decembrie. Mai multe detalii aici.