PRIN LUMEA MODEI. Tommy Hilfiger, designerul care și-ar fi dorit să fie o vedetă rock
Poveștile din lumea modei sunt fascinante și fabuloase. O perspectivă în perpetuă schimbare, piese care revin, constant, în trend, moda e un loc unde creativitatea nu are limite și nici nu ar trebui să aibă. Astăzi, la rubrica PRIN LUMEA MODEI, vorbim despre Tommy Hilfiger, designerul care și-a dorit să devină o vedetă rock.
N-am ales să vorbim despre Tommy Hilfiger întâmplător. Acesta a primit, recent, la ceremonia anuală de decernare a premiilor British Fashion Council, premiul pentru o „realizare de excepție”. Tommy Hilfiger a dezvăluit că și-a cumpărat prima pereche de blugi Levi’s și primii adidași Converse când avea 13 ani. Încerca, astfel, să devină o vedetă rock, dar era nevoit să se furișeze afară din casă ca părinții săi să nu-i vadă blugii rupți. „Trebuia să mă furișez afară din casă pentru că părinții mei nu voiau să port blugi foarte, foarte strâmți. Ei credeau că erau pentru băieții răi”, a spus el într-un interviu acordat revistei The Sunday Times Style, scrie dailymail.co.uk.
Designerul s-a născut la New York, iar acum are 70 de ani. El spune că trupe precum The Beatles, Rolling Stones și Led Zeppelin, care se aflau la apogeul faimei la începutul carierei designerului, au declanșat o „revoluție a modei”. Ele l-au inspirat să creeze linia de îmbrăcăminte.
Prima companie a lui Tommy Hilfiger
După ce a lucrat pentru diverse mărci, designerul și-a deschis prima companie, în 1979, pe care a numit-o „Tommy Hill”. La câțiva ani de la lansarea mărcii, el s-a alăturat unor nume mari, precum Ralph Lauren. Un fan al rockului de-o viață, colecțiile lui Hilfiger sunt adesea influențate de subculturile muzicale și a devenit unul dintre primii designeri care au sponsorizat turnee ale artiștilor, de la Lenny Kravitz la Britney Spears. Până în 1992, Hilfiger s-a extins în domeniul hainelor de damă și al articolelor de lux.
Hilfiger și-a vândut compania pentru 1,6 miliarde de dolari în 2006. În martie 2010, brandul a fost vândut către Phillips-Van Heusen, proprietarul Calvin Klein de la Apax Partners, pentru 3 miliarde de dolari.