O nouă insectă în dieta noastră. Decizia Comisiei Europene
Comisia Europeană a aprobat recent o nouă insectă în dieta noastră. Este posibil ca mâncărurile pe bază de insecte să facă parte în curând din viața noastră de zi cu zi. Iată mai multe detalii.
Insectele vor face parte din dieta noastră. După cum poate știți, nu de mult am vorbit despre cum Comisia Europeană a aprobat comercializarea și consumul unui tip de vierme. Pentru unii, acest lucru ar putea fi dezgustător. În alte zone ale lumii, însă, consumul de insecte este ceva obișnuit.
Se pare că Comisia Europeană a autorizat introducerea unei noi insecte pe piața alimentară. Este vorba despre Locusta migratoria (lăcusta călătoare). Acest nou aliment va fi disponibil sub formă congelată, uscată și de pudră. El este destinat comercializării ca gustare sau ca ingredient alimentar într-o serie de produse alimentare.
Produsele care vor conține acest aliment vor fi etichetate pentru a informa consumatorii cu privire la potențialele reacții alergice. Decizia de a introduce acest nou aliment pe piață a fost rezultatul unui vot în cadrul Comisiei din luna septembrie.
Insectele sunt sănătoase pentru noi
Mai multe studii ne arată că insectele pot fi o sursă de hrană foarte nutritivă și sănătoasă. Ele au un conținut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre și minerale. Unele insecte sunt consumate zilnic de milioane de oameni pe tot globul. Toate acestea au fost identificate în cadrul strategiei „De la fermă la consumator” ca sursă alternativă de proteine care ar putea ajuta la un sistem alimentar mai durabil.
Reamintim că în Iași, câțiva tineri au profitat de vestea introducerii insectelor în alimentația noastră. Ei au găsit o modalitate de a se folosi de ele pentru a crea o făină specială pe bază de greieri.
Tinerii inventatori sunt studenți la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași. Alături de profesorul lor studenții au obținut din această făină din greieri diferite produse de panificație care ar putea ajunge în curând pe rafturile magazinelor.
Până acum ieșenii au copt cozonaci, păscuțe și chiar diferite sortimente de pâine. Toate aceste alimente au fost produse cu ajutorul făinii create de ei. Mai multe detalii despre acest proiect găsiți accesând acest link.