Cât de mari erau animalele preistorice. Descoperirile oamenilor de știință
Oamenii de știință continuă să tot descopere animale preistorice. O parte dintre ele sunt caracterizate ca fiind cele mai mari care au existat vreodată. ȘTIRI PENTRU COPII vă prezintă azi două dintre ele. Iată cât de mari erau animalele preistorice descoperite de specialiști.
O specie de rinocer gigant a fost descoperită de cercetători în nord – vestul Chinei. Acest animal, numit științific Paraceratherium linxiaense, a trăit acum aproximativ 26,5 milioane de ani. Dimensiunile pe care le avea sunt de-a dreptul impresionante. Rinocerul gigant cântărea 21 de tone, cam cât patru elefanți africani, și putea ajunge la o înălțime de șapte metri, adică era mai înalt ca o girafă.
Într-un studiu publicat în revista Communications Biology oamenii de știință au declarat că analiza fosilelor a indicat o specie complet nouă, scrie BBC. Ar fi vorba despre o specie total diferită față de alți rinoceri giganți cunoscuți. Echipa de oameni de știință a descoperit, de asemenea, că noua specie este strâns legată de rinocerii giganți care au trăit cândva în Pakistan, ceea ce sugerează că a călătorit prin Asia Centrală.
Crocodilul preistoric gigant, o altă descoperire interesantă
Un alt animal preistoric pe care oamenii de știință l-au analizat a fost un crocodil. Aceștia au făcut cercetări pe un craniu dezgropat în jurul anului 1875 care a fost păstrat în siguranță în colecția unui muzeu. După efectuarea unoe analize complexe, s-a constatat că ar fi vorba despre unul dintre cei mai mari crocodili care a trăit vreodată. Numele speciei este Gunggamarandu maunala. Gunggamarandu se traduce prin „șef de râu”, iar maunala înseamnă „cap găurit”. Crocodilul ar fi avut niște deschideri mari, asemănătoare unor găuri, situate în partea superioară a craniului. De aici denumirea de „cap găurit”.
Oamenii de știință au estimat că acest crocodil ar fi avut o lungime totală a corpului de aproximativ șapte metri. Studiul nu a putut estima vârsta exactă a fosilei. Oamenii de știință cred că oasele au probabil o vechime cuprinsă între două și cinci milioane de ani, scrie msn.com.