Animalele sunt cetățeni cu acte în regulă. Noua lege
Animalele sunt cetățeni cu acte în regulă. Noua lege din Coreea de Sud își dorește să combată abuzul și abandonul micilor noștri prieteni blănoși. Iată mai multe detalii.
Mulți dintre noi iubim animalele. ȘTIRI PENTRU COPII are chiar și o rubrică săptămânală care prezintă animale neobișnuite de pe glob. Din păcate, nu toată lumea împarte această iubire pentru ele. Ba chiar mai mult, unii obțin satisfacție din a le chinui și tortura.
În 2018 un caz șocant a cutremurat toată Coreea de Sud. Jin-hui, un câine din rasa pomeranian, a fost îngropat de viu și lăsat să moară. Acest caz a avut loc în Busan, un oraș port din țara asiatică.
Nicio plângere nu a fost depusă împotriva făptașului. Acest lucru urmează însă să se schimbe. Animalele din Coreea de Sud sunt de acum cetățeni cu acte în regulă.
Noua lege își propune să-i pedepsească sever pe toți cei care chinuie sau care abandonează animale. Dacă va fi aprobată, Coreea de Sud va deveni una dintre puținele țări care recunoaște animalele drept ființe cu drept de protecție și a căror viață trebuie respectată.
Acest proiect vine în urma numărului crescut de cazuri de abuz din țara asiatică. În 2019 s-au înregistrat 914 cazuri de abuz față de animale, un număr mult mai mare față de cele 69 de cazuri din 2010.
Legile pentru protecția animalelor nu se aplică în prezent
În prezent, legile de protecție a animalelor sancționează cazurile de abuz cu până la 3 ani de închisoare sau cu o amendă de aproximativ 25.000 de dolari. Deși sună bine, e doar în teorie. În practică, aceste sancțiuni nu prea sunt aplicate. Odată cu emiterea noii legi, judecătorii nu vor avea altă opțiune decât să-i sancționeze grav pe cei care abuzează animale.
Nu toată lumea a primit cu brațele deschise acest proiect de lege. Asociația Coreeană a Industriei Animalelor de Companie s-a arătat sceptică spunând că există deja astfel de legi.
„Aceste modificări vor aduce modalități de a reglementa domeniul făcând procesul de adopție mult mai dificil. Ele vor avea un impact nu doar asupra industriei, cât și asupra întregii societăți”, a declarat, conform Reuters, Kim Kyoung-seo, directorul general al asociației.
Grupurile pentru drepturile animalelor au primit cu căldură vestea noului proiect de lege. Ei s-au folosit de acest prilej pentru a cere pedepse mai severe pentru cei ce abuzează animale. De asemenea, ei își doresc și interzicerea comercializării cărnii de câine.
Abandonul animalelor este o adevărată problemă în Coreea de Sud. Numărul de cazuri a crescut de la 89,732 în 2016, la 130.401 în 2020. În total, se estimează că în țara asiatică există 6 milioane de câini domestici și 2,6 milioane de pisici.