Școala fizică este o prioritate. Declarațiile miniștrilor Educației și Sănătății
Școala fizică este o prioritate. Miniștrii Educației și Sănătății și-au arătat în ședința de Guvern de astăzi, 20 august, dorința de a-i ține cât mai mult pe copii în sălile de clasă.
Școala fizică este o prioritate. Aceasta a fost ideea principală a ședinței de Guvern ce a avut loc astăzi, 20 august. Atât ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, cât și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-au arătat dorința de a-i ține pe copii în școli.
Purtarea măștii va fi obligatorie în spațiile închise
Conform acestora, autoritățile se vor strădui să le asigure copiilor un cadru sigur. Purtarea măștii va fi obligatorie în continuare în spațiile închise pentru copiii de peste șase ani. Totuși, cei mici nu vor fi obligați să le poarte atunci când se vor afla în spații deschise.
Un alt subiect controversat a fost purtarea măștii în timpul orelor de sport. Mulți părinți s-au plâns că cei mici rămân fără aer din cauza acestora. Conform ministrului Sănătății, se va încuraja derularea orelor de sport în aer liber. Asta înseamnă că elevii nu vor fi nevoiți să poarte mască. În cazul în care activitățile se țin în spații închise se va lua în considerare rata de incidență din localitatea respectivă.
Pentru vaccinarea în școli, instituțiile de învățământ vor colabora cu Comitetul Național de organizare a activităților de vaccinare. Scopul final este ca școlile să se deschidă primele și să se închidă ultimele. Conform ministrului Educației, ele vor rămâne deschise până în momentul în care rata de incidență va depăși pragul de șase la mia de locuitori.
Elevii vaccinați vor beneficia de avantaje
Există însă șansa ca elevii claselor a VIII-a și a XII-a să primească tratament special. Este vorba în special de cei vaccinați. Este posibil ca aceștia să poată să continue cursurile în format fizic chiar și dacă rata de incidență este mai mare.
„Riscurile pentru persoanele care sunt vaccinate, indiferent de vârstă, în primul rând de a se infecta sunt mai mici decât pentru persoanele nevaccinate și sunt mult mai mici decât la persoanele nevaccinate de a dezvolta forme severe de boală. Oricine este vaccinat trebuie să conștientizeze că beneficiile sunt, în primul rând, pentru propria persoană și că vaccinarea protejează de forme severe și de spitalizare. Părinții care au copiii vaccinați nu ar trebui să fie îngrijorați în niciun fel. Părinții care nu au copiii vaccinați ar trebui să fie cei care se îngrijorează”, a declarat Ioana Mihăilă.