Sfaturi pentru părinți. Cum pregătim corect pachetul cu mâncare pentru școală al copiilor
Gustarea pe care elevii o iau la școală este foarte importantă. Ea le dă energia necesară să reziste la ore până ce ajung acasă. Din această cauză părinții trebuie să se asigure că ea este una echilibrată și cât mai sănătoasă. Aflați în continuare care sunt sfaturile nutriționiștilor despre cum pregătim corect pachetul cu mâncare pentru școală al copiilor.
Copiii au revenit în sălile de clasă. Asta înseamnă că părinții sunt nevoiți să le pregătească pachețele cu mâncare. Deși un sandwich ar putea fi îndeajuns pentru a-i ține de foame, asta nu înseamnă că este și sănătos. Haideți să aflăm cum pregătim corect pachetul cu mâncare pentru școală al copiilor.
Masa de la școală este una dintre mesele principale ale zilei
Jaime Rose Chambers este un nutriționist și părinte din Sydney, Australia. Ea postează zilnic, pe Instagram, pachețelele cu mâncare pe care le prepară pentru copii săi. De asemenea, ea le și dă sfaturi altor părinți despre ce ar putea să le gătească celor mici și să le dea la școală.
Ea este de părere că pachețelul de la școală este una dintre mesele principale ale zilei. Fiecare copil ar trebui să o ia. Ideal ar fi ca mâncarea să fie cât mai familiară pentru cei mici. Totuși, trebuie să existe mici diferențe în fiecare zi.
De exemplu, în una dintre zile, Jamie le-a pregătit copiilor săi ovăz copt, câteva cubulețe cu brânză, căpșune tăiate în două, paste, struguri și morcovi tăiați felii.
O altă masă pregătită de nutriționist este făcută din chips-uri de orez, felii de mandarină, bile din nucă de cocos și caise, cașcaval ras, caise confiate și câteva felii de castraveți.
Ideea este ca fiecare pachețel cu mâncare să fie cât mai colorat. Având un aspect plăcut, cei mici vor fii încurajați să mănânce tot. De asemenea, el trebuie să conțină și o gamă largă de arome, fructe și legume. Astfel vă asigurați că cei mici își obțin substanțele nutritive din diferite zone, masa lor fiind una echilibrată.
Introduceți zilnic un aliment „riscant”
Un alt sfat al nutriționistului este să riscați. Introduceți în fiecare zi un aliment cu care cel mic nu a mai avut de-a face. Condiția este ca acel aliment să fie unul sănătos. Jamie este de părere că fiind într-un mediu diferit, nu acasă, copilul s-ar putea să-l mănânce.
De asemenea, asigurați-vă că toate că toate elementele din cutia cu mâncare sunt ușor de mâncat. De exemplu nu lăsați banana întreagă. Dacă o feliați sunt șanse mai mari ca cei mici să o mănânce.
În cazul în care copii vă cer zilnic același sandwich la prânz nu trebuie să vă faceți griji. Puteți liniștit să îi dați aceeași mâncare mai multe zile la rând. Ce trebuie, însă, să faceți în acest caz este să diversificați celelalte mese ale zilei.