Pe lângă fructele de sezon, cum sunt lubenița și pepenele, pe piață a apărut și porumbul. Beneficiile consumului de porumb fiert sunt numeroase, iar astăzi vom vorbi despre câteva dintre ele.
Porumbul este gustos, dar mai mult decât atât este o sursă bogată de fibre, vitamine și minerale. În porumb se regăsesc vitaminele B și C, precum și proteine, potasiu, magneziu și doi dintre cei mai importanți antioxidanți, care împiedică procesul de îmbătrânire. Porumbul ne mai ajută și să avem o piele mai frumoasă și o vedere mai bună, scrie sodelicious.ro. De asemenea, conținutul de vitamina C, licopen și antioxidanții pe care-i conține porumbul ajută la întărirea firelor de păr și tratează căderea acestora.
Datorită conținutului de fibre solubile porumbul ajută organismul să blocheze colesterolul rău. În compoziția porumbului se regăsesc și fibre insolubile, care ne ajută și ele prevenind constipația. Unul din cele mai importante minerale de care organismul nostru are nevoie este fierul. Ei bine, acesta se regăsește din belșug în porumb și este benefic mai ales pentru cei care au de-a face cu anemia.
Cum alegem porumbul?
Pentru a ne bucura de gustul suculent al porumbului fiert trebuie să știm cum să-l alegem. Primul lucru la care trebuie să vă uitați atunci când mergeți să cumpărați porumb sunt foile în care este îmbrăcat. Ele trebuie să aibă o culoare verde, lucru ce ne indică că porumbul este cules de curând. De asemenea, trebuie să fiți atenți și la mătasea porumbului. Ea nu trebuie să fie prea uscată, iar boabele trebuie să fie de o culoare galben deschis.
Ultimul lucru pe care trebuie să-l faceți înainte de a cumpăra porumbul este să testați boabele. Cum faceți asta? Cu ajutorul unghiei. Împungeți o boabă de pe știulete, iar dacă din aceasta iese un lichid alb ca laptele atunci porumbul este numai bun de fiert. Cu cât sunt mai moi și mai suculente boabele, cu atât porumbul va fierbe mai repede și gustul este mai dulce.
Și fierberea este importantă. După ce ați ajuns cu porumbul acasă desfaceți frunzele de pe el. Puneți știuleții într-o oală încăpătoare, iar deasupra adăugați câteva din frunzele pe care le-ați desfăcut mai devreme. Apoi, puneți apă cât să treacă și de porumb, și de foi. Porumbul se fierbe la foc mediu, iar pentru a afla când este gata puteți face un test împungând din când în când câte o boabă cu furculița. Pentru un strop de savoare unele persoane aleg să pună și puțină sare atunci când mănâncă porumb fiert.