Șapte mituri legate de bronz care sunt complet false. Pe câte le știați?
Să stăm la soare este una dintre activitățile principale ale verii. Știați însă că această activitate este mult mai periculoasă decât am crede? Astăzi vă prezentăm șapte mituri legate de bronz care sunt complet false. Pe câte le-ați crezut până acum?
Vara a început oficial. Asta înseamnă că e timpul să ne bronzăm din nou. Mulți, însă, au niște păreri greșite despre ce înseamnă de fapt bronzul. Din această cauză ne-am gândit să vă prezentăm șapte mituri legate de bronz care sunt complet false.
Trebuie să ai un bronz de bază
Unii oameni cred că ai nevoie de un mic bronz de bază pentru a te putea bronza cu adevărat atunci când merg în vacanță. Acest lucru nu poate fi mai fals.
Numărul de sesiuni de bronz sau locul unde vrei să te bronzezi nu influențează cu nimic calitatea bronzului. În fond, bronzarea este o formă de afecțiune a pielii. Pielea se simte pusă în pericol din cauza razelor solare și se închide la culoare pentru a se proteja. Ba chiar mai mult, unii experți susțin că dacă stai să te bronzezi în mod repetat, pielea ta se poate îngroșa, devenind tare și neplăcută.
Bronzul este necesar pentru vitamina D
Cu siguranță ați auzit fie de la un doctor, fie de pe internet, despre cum lipsa soarelui ne afectează cantitatea de vitamina D primită de corp. Mulți oameni se confruntă cu această problemă mai ales toamna și iarna, când vremea nu permite razelor solare să ajungă pe Pământ.
Totuși, acesta este doar un mit. Conform dermatologilor, să vrei să te bronzezi pentru a te alimenta cu vitamina D este doar o modalitate de ați pune în pericol sănătatea pielii. Vitamina D poate fi obținută foarte ușor printr-o dietă echilibrată.
Oamenii cu pielea închisă la culoare nu au nevoie de cremă de soare
Oamenii cu pielea foarte deschisă la culoare știu să se ferească de razele soarelui. Totuși, mulți cred că cei cu pielea închisă la culoare nu au deloc această grijă.
Indiferent cât de închisă la culoare este pielea, ea este afectată în continuare de radiația razelor ultraviolete (UV). Chiar dacă cei cu pielea închisă sunt mai protejați, bronzul tot deteriorează pielea și grăbește procesul de îmbătrânire a ei. Oamenii cu pielea închisă la culoare pot dezvolta în continuare cancer la piele în urma expunerii la soare.
Soarele și bronzatul sunt singurele modalități pentru a obține un bronz sănătos
Foarte mulți oameni consideră că le stă mai bine bronzați. Ce nu înțeleg mulți este că nu ai nevoie să îți riști sănătatea pielii pentru a obține asta.
În ziua de astăzi există o mulțime de modalități pentru a obține un bronz frumos și natural fără să te expui la soare. În principal, aceste soluții vin sub forma a diferite uleiuri și creme.
Doar razele UVB sunt dăunătoare
Există două tipuri de raze UV: razele UVA și cele UVB. De obicei, razele UVB sunt cele învinovățite atunci când vine vorba despre arsuri și de cancerul de piele. Asta nu înseamnă, însă, că cele UVA sunt sănătoase. Razele UVA sunt responsabile despre deteriorarea și îmbătrânirea prematură a pielii.
În general, saloanele de bronzat se folosesc de aceste raze UVA pentru a le oferi un bronz perfect clienților. Unii ar putea crede că această variantă de bronzare este mai sănătoasă decât cea naturală. Acest lucru nu poate fi mai fals.
Razele UVA pot fi chiar mai dăunătoare pentru ADN-ul pielii, mai ales pe perioade lungi de expunere. Daunele produse de ele pot duce chiar și la cancer de piele. Conform unor studii, 10 sau mai multe ședințe de salon pot crește riscul cu până la 34%.
Cancerul de piele nu este atât de sever
Cancerul de piele este o formă relativ comună de cancer. Majoritatea celor afectați de această boală au scăpat de ea cu ușurință, rămânând doar cu o cicatrice pe piele. Este important, însă, să știm cât de periculoasă poate fi această formă de cancer. Doar în Statele Unite are loc un deces în fiecare oră din cauza cancerului de piele.
Este sigur să te bronzezi cât timp nu te arzi
În cazul în care nu am fost destul de clari până acum, orice expunere îndelungată la soare poate fi dăunătoare pentru sănătatea pielii. Deși arsurile severe ale pielii din cauza soarelui pot crește riscul apariției melanomei, cea mai severă formă de cancer de piele, expunerea constantă la soare grăbește procesul de îmbătrânire a pielii și predispune apariția cancerului de piele.