Muzeul de Științele Naturii vă învață „Magia plantelor”
În vacanța de vară, Muzeul Național al Bucovinei invită copiii să participe la Atelierul de educație muzeală ”Magia plantelor”, care se va desfășura la Muzeul de Științele Naturii, de luni până vineri, între orele 10-12.
Atelierul „Magia plantelor”
Prin diverse activități, copiii vor descoperi lumea magică a plantelor: vor aduna plante, le vor presa și le vor pregăti pentru a le putea folosi la confecționarea de semne de carte, felicitări sau tablouri. Cu migală și răbdare vor folosi tehnica Oshibana, arta plantelor presate și vor petrece momente plăcute în aer liber.
Tehnica Oshibana
În „Arta florilor presate” se folosesc plante, după ce acestea au trecut printr-un proces de uscare și de presare.
În arta japoneză a florilor presate, numită „Oshibana”, artistul folosește plante naturale presate pentru a „picta” imagini din natură.
Atelierul de educație muzeală se va desfășura în trei perioade diferite. Acestea sunt: 12-16 iulie, 2-6 august și 23-27 august 2021.
Muzeul de Științele Naturii Suceava
Muzeul este amplasat într-o clădire situată în Parcul Central al Municipiului Suceava. De la intrarea în muzeu, vizitatorul este întâmpinat de un mic grupaj acvaristic. Există un stand cu pliante, vederi, ceramică, obiecte de podoabă din pietre semipreţioase.
Apreciată ca o mare atracţie pentru public, Sala Cristalelor prezintă cele mai frumoase şi valoroase eşantioane de flori de mină existente în patrimoniul muzeului.
Deosebite sunt şi amprentele foliare, ca şi fragmentele de animale dispărute, care completează tabloul evoluţiei vieţii pe Pământ, în decursul erelor geologice.
A doua componentă expoziţională abordează noţiuni fundamentale de ecologie, precum ecosistemul, principalele tipuri de ecosisteme terestre, aspectele sezoniere.
Se remarcă dioramele „Turmă de mistreţi”, „Ursul brun din Bucovina”, „Boncănitul cerbilor”, „Haită de lupi – iarna ”. Pe circuitul expoziţional sunt amplasate monitoare şi alte mijloace audio pentru a reda animalele prezentate în diorame.
La atelier se pot înscrie copii între 9 -16 ani, la telefonul 0230/213775 sau direct la standul muzeului.