Locuri de poveste din România. După declanșarea pandemiei vacanțele exotice sau în străinătate nu prea vor mai fi posibile. Iar toată atenția se întoarce spre locurile din țară. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților!
Dacă până acum v-am povestit despre locuri destul de cunoscute din țară, azi vă vorbim despre un loc mai puțin cunoscut. Este vorba despre Insula Ostrov care se află lângă Moldova Nouă, județul Caraș – Severin. „Destinația anului în 2021 în Banatul Montan: Insula Ostrov de lângă Moldova Nouă! Avem multe locuri minunate în zona noastră și pe cele mai cunoscute deja le cunoaște multă lume. Din acest motiv, în fiecare an, vrem să venim cu locuri noi, neexplorate și puțin cunoscute, dar care au un farmec aparte”, scriu reprezentanții Banatul Montan pe pagina de Facebook.
Locul este unul liniștit, potrivit mai ales pentru cei care locuiesc la oraș și vor să scape puțin de gălăgie. Mai mult decât atât Insula Ostrov este casă a multor specii de arbori și plante, dar și a animalelor, în special cai. „Insula Ostrov este o insulă pe care trăiesc 130 de cai sălbatici, peste 50 de tipuri de păsări, familii de vulpi, dar și diferite tipuri de reptile! O să găsiți și multe soiuri de plante și arbori. Este un loc impresionant pentru cei care îl descoperă și petrec câteva ore aici. Vă recomandăm să faceți o plimbare pe jos pana la Movila lui Atila”, se mai arată pe pagina Banatul Montan.
Cum ajungeți acolo și ce mai puteți vedea
În aceeași postare reprezentanții Banatul Montan oferă și două variante de a ajunge pe insulă. „Pentru a ajunge pe aceasta insulă, există două variante:
cu transportul oferit de PN Porțile de Fier, îmbarcarea la punctul de informare de după stânca Babacaia (50m spre Orșova), Coronini (Rezervări: 0768143817 – Narcis Bengescu, 0748126416 – Ciprian Stoicovici);
cu transportul oferit de pensiunea Danubio Coronini, îmbarcarea la pensiune, ieșirea din Coronini spre Orșova (Rezervări: 0761339629);
Pe timpul plimbării se vede și Stanca Babacaia, dar și Cetatea Golubac de pe malul sârbesc”, informează Banatul Montan.
Tot în zonă puteți vizita Cetatea Sfântul Ladislău, care este în proces de restaurare, precum și cascadele Buraul Mare (drumeție de 10 minute) și Modavita (lângă șosea). Pentru a ajunge la aceste cascade, trebuie să mergeți spre satul Padina Matei. Prima cascadă este situată la 7,9 km de Moldova Nouă. Cea de-a doua cascadă este situată la 8,4 km de Moldova Nouă.