Cum gestionează părinții crizele copiilor în public
Uneori, pentru a obține un lucru mult dorit, copiii se ceartă cu părinții lor și apelează la plâns, urlete sau chiar tăvălit pe jos. Majoritatea dintre ei sunt micuți și nu prea înțeleg ce fac, însă părinții trebuie să rezolve cumva situația. Astăzi vă spunem cum gestionează părinții crizele copiilor în public.
Când te lovești de o situație de acest gen trebuie să o rezolvi cumva. Și poate fi destul de dificil. Copiii sunt foarte hotărâți și nu renunță cu una, cu două la ce-și doresc. Și atunci părinții trebuie să găsească o modalitate de a-i liniști. Printre cele mai întâlnite situații sunt cele în care copilul plânge, iar părintele se ține tare pe poziții și nu-i dă ceea ce-și dorește.
O mămică a găsit o metodă ingenioasă de o face pe fiica sa să înțeleagă situația. Cum? A făcut exact ce făcea cea mică. „La vârsta de aproape patru ani eram într-un magazin. S-a trântit jos când am spus că nu avem bani pentru un anume LEGO (foarte scump). I-am sugerat o jucărie mai mică după care a început isteria. Ok… m-am pus și eu jos lângă ea. Am simulat că plâng și eu după care mi-a spus: mami, se uită oamenii la noi. S-a ridicat și am plecat mai departe cu o jucărie mai mică. A fost prima și ultima oară”, povestește o mămică pe social media.
O altă metodă folosită de părinți pentru a liniști copiii în astfel de situații este nepăsarea. În momentul în care cel mic începe să urle și să plângă adulții se fac că nu îi văd, nu îi aud și îi lasă în pace. Văzând că nu funcționează copilul se oprește din plâns.
Înțelegere făcută acasă
Mulți dintre părinți fac cu copiii lor o înțelegere înainte de a pleca de acasă. „Nu i-am dat șansa să facă crize în magazin pentru că aveam lecțiile învățate. Încă de când era foarte mică îi explicam de dinainte pentru ce mergem și nici nu ne abăteam de la listă. Așa că înțelegea foarte clar. Iar în parc, foarte calm și ferm, anunțat de dinainte până la ce oră stăm, anunțat cu cinci minute înainte că urmează să plecăm. Apoi luat din parc direct, chiar dacă smiorcăie . Cel mai bine e să programați ceva interesant, fie pe drum, fie acasă imediat ce ajungeți. Și îi spuneți direct mergem ca să cumpărăm nu știu ce îi place sau facem băiță cu spumă și baloane etc”, mai spune altă mămică.
Fără crize în public
Sunt și părinți care spun că nu s-au confruntat niciodată cu crize ale copiilor. De asemenea, mai sunt și părinți care nu concep ca cei mici să facă astfel de crize. „Eu una nu concep: copilul face crize în parc, etc. Tu ca părinte nu permiți de la început acest lucru. Indiferent de vârsta copilului. Tu ești mamă?! Da!! Nu ești o marionetă pe care copilul să o manevreze după cum ii convine! Nu există e mic, nu am ce-i face!! Dar când va fi mai mare ce-i faci? Nimic. Doar suporți consecințele!
Am doi copii, fetița de 11 ani, băiatul e mic, cinci luni. Dar niciodată nu va exista să îmi facă copiii ceva de genul. Nu sunt violentă. Fetița mea întotdeauna a știut și când am și când nu am în magazin. Mergem pentru cumpărături, dar în limita bugetului. Și copilul primește doar ce consider eu ca părinte că merită. Nu facem nazuri, batem din picior că vrem aia! Mămici, sunt multe cazuri în care bietele mame sunt puse în situații jenante din cauza copiilor, dar sincer, vina tot a lor este”, spune o altă mămică.
Altcineva o contrazice și spune că nu întotdeauna este vina mamei. „Fără supărare, dar țin să vă contrazic. Când copilul se trântește pe jos sau bate din picior nu înseamnă că are o mamă rea sau care nu l-a educat. Exact așa spuneam și eu. Nu există așa ceva. Copilul meu nu va face asta. Să știți că sunt copii și copii. Nu mi-a făcut niciodată crize că nu am vrut să ii cumpăr ceva, dar găsește alte motive să facă. Asta nu înseamnă că nu l-am educat. Aici intervin mai multe aspecte. În cazul meu, cel puțin, sunt părinții mei care fac mereu ceea ce vrea el”.