Un indian îi ajută pe copiii români să recupereze materia pierdută în timpul pandemiei
În semestrul al doilea al anului școlar 2019 – 2020 un număr de 900.000 de elevi au fost absenți de la cursurile online din cauza lipsei de echipamente. Așa se face că acum educația remedială a devenit o urgență a sistemului de învățământ. Voluntar al unui proiect unic în România, un indian îi ajută pe copiii români să recupereze materia pierdută în timpul pandemiei.
Educația copiilor este foarte importantă și cu toții suntem de acord că elevii trebuie să recupereze într-un fel sau altul materia. Plecând de la asta Narada pregătește o platformă gratuită de educație remedială care să diminueze decalajele formate. „În condițiile în care 900.000 de elevi au fost absenți de la cursurile online în semestrul al doilea al anului școlar 2019 – 2020 din cauza lipsei device-urilor și – potrivit statisticilor – doar 3 luni pierdute în procesul de învățare situează elevii cu un an jumătate sub nivelul clasei urmate, educația remedială a devenit urgența numărul 1 a sistemului de învățământ”, se arată în comunicatul transmis.
Printre voluntarii care s-au alăturat acest proiect se numără și Tushar Advani, un tânăr de 21 de ani. El este pasionat să mobilizeze comunitățile în acțiuni care să facă bine tuturor. „De când am început activitatea pe partea de voluntariat am înțeles că pasiunea mea este să adun laolaltă oamenii care cred în aceeași cauză. Iar alături de Narada simt că munca pe care-o fac are impact nu doar asupra vieții mele, ci poate schimba și alte vieți. Scopul meu este să creez o comunitate care să sprijine inițiativele pentru educație, dar să reprezinte un suport și pentru fiecare persoană în parte”, spune Tushar Advani, coordonator al echipei de voluntari Narada.
Amabilitate și empatie
Aceasta nu este prima lui inițiativă de voluntariat. S-a implicat într-un proiect care a încurajat tinerii să voteze. În alt proiect le-a creat liceenilor posibilitatea de a se implica în voluntariate și să participe la workshop-uri și alte activități. De asemenea, a organizat tabere de public speaking cu trainteri din străinătate.
În acest moment tânărul are o echipă de voluntari formată din 200 de persoane. Echipa își propune să fie una eficientă și să ajute copiii care vor avea nevoie de ajutor pe platformă. Totodată, și profesorii vor fi ajutați să conceapă lecții cât mai interactive și atractive pentru elevi.
Tushar Advani este de părere că uneori este suficient să asculți oamenii. Să vadă că ideile le sunt apreciate și să îi ajuți. „Îmi este foarte ușor să empatizez cu oamenii din jurul meu, să mă conectez la ei. Și cred că secretul meu este că nu ascund ce simt, sunt deschis în interacțiuni. Uneori, oamenii au nevoie doar să-i asculți. Să simtă că le apreciezi ideile și să-i ajuți cu ce au nevoie. Când ajung să lucreze cu un grup așa de mare de voluntari, oamenii pot deveni anxioși. Simt că e vorba doar despre muncă, despre targeturi de atins. Eu cred că este vorba și despre relații de prietenie. De modul cum știi să interacționezi. Când cineva devine anxios, temerile se liniștesc când înțelege că nu e singurul care simte așa”, spune tânărul.
Mesaj pentru tinerii care vor să facă voluntariat
Băiatul a mai povestit că voluntariatul l-a ajutat să fie mai deschis și să nu-i fie teamă de ceea ce simte. Și-a dat seama că asta înseamnă putere, nu slăbiciune. De asemenea, a învățat lucruri care l-au ajutat să depășească mai ușor situații întâlnite în alte proiecte, la muncă sau chiar în viață. Pentru tinerii care vor să facă voluntariat tânărul are un mesaj.
„Dacă și TU alegi să fii voluntar Narada, o să faci lucruri care vor avea impact în sistemul educațional. Dar și în propria ta existență. O să aduci schimbări în viețile unor copii care nu au aceleași oportunități ca ceilalți. Dacă ești în căutarea unui loc de unde să-ți începi drumul tău de voluntariat și ești pasionat de domeniul educației, te așteptăm aici, la Narada, ca voluntar”, spune tânărul care a ales să ajute copiii din România.
Narada alături de Global Vision au început deja digitalizarea materiei. Urmează ca până la începutul noului an școlar întreaga materie pentru clasele primare și disciplinele de bază din ciclul gimnazial să fie disponibile elevilor și profesorilor în format digitalizat. „Profesorii care s-au alăturat proiectului lucrează pentru digitalizarea integrală a materiei pentru clasele 0 – 4. Iar pentru ciclul de învățământ 5 – 8, vor fi digitalizate disciplinele de Limba română, Matematică, Istorie și Geografie”, se arată într-un comunicat de presă.