Ziua Copilului se apropie cu pași repezi și fel și fel de personaje așteaptă să se reîntâlnească cu copiii. Ce pot face copiii de ziua lor? O mulțime de lucruri. În toată țara au loc activități dedicate lor, iar noi vă prezentăm câteva dintre ele.
În 1 iunie, marți, de la ora 18,00, Păcală și Tândală vin la București. Ei vă dau întâlnire într-un spectacol minunat programat de Teatrul Muzical Ambasadorii. Evenimentul se va desfășura în Sala Mică a Palatului Național al Copiilor.
De regia spectacolului s-a ocupat Atila Vizauer, de decor și costume a avut grijă Viorica Petrovici, iar coregrafia a fost gândită de Alis Gheorghe. Spectacolul vă duce într-o lume de poveste, într-o lume în care îi puteți cunoaște pe Păcală și Tândală.
„Marți, 1 iunie, ora 18:00, vă așteptăm la un spectacol ce bine dispune, o comedie dinamică, plină de învățături, ai cărei protagoniști sunt cei doi năstrușnici eroi ai snoavelor populare românești, cunoscuți pentru istețimea lor, bine ascunsă sub masca naivității, simplității și umorului. Vom colinda alături de ei frumoasa lume a satului românesc, cu obiceiuri și tradiții, cu personaje pitorești, cu dansuri, cântece, vorbe de duh și întâmplări nemaiauzite”, transmit organizatorii.
Biletele pentru eveniment pot fi achiziționate fie online, fie de la casieria deschisă în foaierul Sălii Mici a Palatului Național al Copiilor, cu o oră înainte de începerea spectacolului. Dacă vă e la îndemână să faceți achiziția de bilete online, ele sunt disponibile pe platforma Ticketstore, adică aici.
Teatrul Ion Creangă din București sărbătorește 1 iunie cu un program #VăraTIC în grădina Casei Eliad. Pentru al doilea an consecutiv copiii cu vârsta sub șase ani sunt așteptați alături de familie la VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru.
Este vorba despre un program consistent de teatru în aer liber care va fi susținut în perioada 1 iunie – 26 septembrie în grădina Casei Eliad de pe Bulevardul Mircea Vodă nr. 5. O element nou în acest an sunt ofertele de ateliere de creativitate și de dezvoltare prin teatru. Ele se adresează copiilor cu vârste cuprinse între trei și șase ani.
Marți, 1 iunie, cu prilejul celebrării Zilei Internaționale a Copilului, Amfiteatrul VăraTIC își deschide porțile pentru a întâmpina primii oaspeți. Pe copiii de vârstă preșcolară îi așteaptă cinci activități programate în intervalul orar 10,00 – 20,00. Iată programul:
La Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă așteaptă o mulțime de activități. Pe lângă târgul de jucării și ateliere de creație vor avea loc, în premieră, o serie de momente menite să vă poarte în lumea copilăriei. La muzeu va fi prezent clovnul Cristiano de la Circul Metropolitan București, care va anima atmosfera cu numere de magie și giumbușlucuri. Și Grupul „Mlădițe ilfovene” va fi prezent. El vă va încânta cu melodiile copilăriei. Momentul muzical va continua cu corurile Happy Kids Jr. și Happy Kids Sr din Buzău. Și fiindcă sportul este foarte important membrii clubului Club Real Gym, coordonați de Demis Constantin, vor face o demonstrație de karate.
„Ziua se va încheia cu ateliere pentru copii, în cadrul cărora cei mici vor învăța să modeleze lutul, să confecționeze păpuși, marionete, machete și obiecte din piele. Costul atelierului este de 30 de lei de participant, cu un număr maxim de 10 copii per atelier, care se pot înscrie la adresa de e-mail relatii.publice@muzeul-satului.ro”, se arată într-un comunicat de presă transmis.
Programul atelierelor este următorul:
14,00 – 15,00
15,00 – 16,00
Tot în 1 iunie sunteți invitați la Muzeul Național de Istorie a României. Acolo vă așteaptă o serie de expoziții interesante. Vă așteptăm cu „O poveste dulce. Un secol de dulciuri românești” – o micro-expoziție inedită, ce conține colecția de cutii de bomboane și ambalaje de dulciuri fabricate în România, în perioada 1900 – 1990. Un alt moment care credem că va fi apreciat de vizitatorii noștri va fi oferit de Alexandru Scorțar, unul dintre cei mai entuziaști voluntari ai muzeului, elev în clasa a III-a B, la Școala Gimnazială Nr. 142 din București, care va fi ghidul vostru în expozițiile „Copia Columnei lui Traian” și „Tezaurul Istoric”, în intervalul orar 13ꓽ00 – 16ꓽ00”, informează muzeul.
Accesul în muzeu va fi gratuit pentru copii și se va face conform programului obișnuit de vizitare și anume 10,00 – 18,00. Ultima intrare se face la ora 17,15.
Marți, 1 iunie, Teatrul Odeon împreună cu Asociația Clasic vă așteaptă în sala de poveste Majestic. Acolo se vor desfășura două spectacole Clasic e fantastic – Copilăria lui Mozart. Ele sunt programate de la ora 11,00 și de la ora 18,00. Spectacolul de adresează copiilor între patru și 10 ani, iar prețul unui bilet este de 25 lei pentru adulți și 15 lei pentru copii. Ca durată, spectacolul ține o oră și 10 minute.
Prezența unui astfel de spectacol în programul Teatrului Odeon este lăudabilă prin unicitate, dat fiind faptul că niciun teatru, cu excepția celor de profil, nu-și manifestă interesul pentru de programe educative și cu atât mai puțin pentru producții care se adresează unor spectatori atât de… tineri”, transmit reprezentanții teatrului.
Cu ocazia zilei de 1 iunie Muzeul Național al Țăranului Român redeschide atelierul de creativitate pentru copii. Întreaga zi va fi dedicată copiilor și se vor spune povești și poezii, se vor face desene pe asfalt, coronițe din flori și baloane de săpun. Iată întregul program:
De ziua lor Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” le oferă copiilor intrare gratuită la expoziția permanentă a muzeului. De asemenea, le oferă posibilitatea de a participa gratuit la ateliere online pe ZOOM. Copiii sunt invitați să se înscrie la ateliere de zoologie, chimie, șah, programare pe calculator, precum și pictură și desen, după următorul program:
Participarea la aceste întâlniri este gratuită în limita a 15 locuri/atelier, iar înscrierile se fac prin formularul de rezervare https://antipa.ro/rezervari/.
De 1 iunie se anunță distracție și voie bună în Parcul Copiilor din Timișoara. Sunteți așteptați cu mic cu pare să luați parte la o mulțime de activități interesante. Prietenii cei mai buni ai celor mici (dar și mai mari) vor fi acolo: Bufnițele, Teatrul Merlin, Asociația Teatru pentru Tine, Palatul Copiilor, meșteri populari, școli de arte din oraș.
Așadar, pe tot parcursul zilei pe copii îi așteaptă fel și fel de activități: ateliere creative, spectacole, activități de sport, muzică, artă etc. Mai multe detalii regăsiți în imaginea de mai jos.
Snoavă: scurtă povestire folclorică, orală, cu conținut anecdotic, inspirată din viața de toate zilele.
Sursă foto: facebook.com/Teatrul Muzical Ambasadorii, unsplash.com/Adam Winger