Educația copiilor intre libertate și limite – Atelier pentru părinți
Multi părinți din ziua de azi aleg să ofere copiilor lor o educație fără pedepse, fără constrângeri, o educație care ține cont de nevoile copiilor, care se bazează pe libertate, independență… dar cum știm că nu mergem prea departe cu această libertate? Când și de unde încep limitele într-o educație care respectă nevoile copilului?
Atelierul “Educația copiilor intre libertate și limite – Atelier pentru părinți” face parte din Programul de Comunicare Non-Violentă lansat anul trecut de Grădinița Montessori Edu împreună cu Monica Reu şi Gokid.ro, care vine în sprijinul părinților care doresc să clădească o relație autentică cu copiii lor, bazată pe iubire necondiționată, înțelegere reciprocă, cooperare și empatie.
Metoda Comunicării Non-Violente ne învață cum să facem o diferențiere clară intre ceea ce observăm că se întâmplă și interpretarea pe care o dăm noi evenimentelor, ne ajută să ne definim clar nevoile și să facem o legătură intre sentimente și nevoi (ale noastre, ca părinți, dar și să-i ajutăm pe copiii noștri să fie atenți la nevoile lor, să învețe să le descopere și apoi să găsească metode să le împlinească).
Aceste abilitați pe care le căpătam înlesnesc relaționarea cu copiii deoarece începem să dăm importanță conectării cu copiii noștri și să renunțam la etichete, la critică și învinovățire. Fiind conectați la nevoile noastre și ale copiilor, învățăm “să facem față” crizelor prin empatie, prin confirmarea nevoilor și a sentimentelor copiilor noștri, ceea ce va duce la construirea unei relații autentice, plina de iubire necondiționată și acceptare.