Peste 9.500 de elevi au participat la un concurs de creație în limba engleză. Aflați cine primește premii
Peste 9.500 de elevi au participat la un concurs de creație în limba engleză. Asociația Shakespeare School pentru Educație a organizat anul acesta cea de-a 13-a ediție a competiției „Shakespeare School Essay Competition”. ȘTIRI PENTRU COPII vă oferă detalii.
Competiția a fost dedicată elevilor de gimnaziu și liceu din întreaga țară. Ediția din acest an s-a bucurat de o mare popularitate în rândul tinerilor, atingând un record al înscrierilor din ultimii ani. Scopul concursului a fost de a stimula gândirea creativă, spiritul de inovație, originalitatea și de a motiva tinerii să-și perfecționeze limba engleză. Copii și tineri din toată țara și-au pus în valoare creativitatea și cunoștințele de limba engleză. Au reușit în 200 – 250 de cuvinte să povestească ce a însemnat pentru ei anul 2020. Tema ediției din acest an a fost „Five valuable lessons I learnt in 2020”, adică „Cinci lecții valoroase pe care le-am învățat în 2020”.
Cei mai creativi dintre tineri provin din orașele București, Buzău și Constanța. Cel mai mare număr de participanți a provenit din capitală, iar acest lucru va fi răsplătit prin acordarea „Trofeului Excelenței”. În timp ce Bucureștiul a acoperit 12,21% dintre înscrieri, locurile doi și trei au venit din urmă cu procente foarte ridicate: Buzău cu 7,23%, respectiv Constanța cu 6,10% dintre participanți.
„Limba engleză deschide oportunități”
Motto-ul Asociației Shakespeare School este „Limba engleză deschide oportunități”. Membri asociației consideră că stăpânirea unei limbi de circulație internațională poate face diferența în viitorul tinerilor. De asemenea, acest lucru facilitează accesul spre o educație de calitate și o carieră de succes.
„La Shakespeare School ne propunem întotdeauna să le oferim copiilor șansa de a fi ei înșiși. Îi stimulăm să fie creativi și plini de pasiune, pentru că astfel pot obține mai ușor performanța. Creativitatea nu este o abilitate rezervată doar copiilor care s-au născut cu talente deosebite. Toții copiii se nasc cu imaginație. Iar noi, profesorii și părinții, îi putem sprijini prin stimularea acesteia încă din primii lor ani de viață.
Trebuie să fim alături de ei, să le oferim ocazia de a-și exprima și dezvolta creativitatea și de a vedea lumea prin ochii lor plini de imaginație. Astfel, vor deveni adulți capabili să perceapă viața din mai multe perspective. Și vor descoperi o sursă nelimitată de soluții pentru rezolvarea originală a oricărei probleme cu care se vor confrunta”, spune Adriana Alionte, fondatoarea Shakespeare School.