Elevii s-au întrecut la înscrierile pentru orele remediale
Elevii de primară și gimnaziu trebuie să recupereze materia pierdută în perioada de pandemie și școală online. Aceștia se pot ”pune la zi” cu meditații organizate pentru ei de stat. Elevii s-au întrecut la înscrierile pentru orele remediale.
Aproximativ 140.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial s-au înscris pentru a face ore remediale. Se insistă ca aceste cursuri să se desfășoare fizic. Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu spune că orele online și problemele de conectare au cauzat pierderi.
“Nu știu cum am putea găsi acel numitor comun prin care să reușim să ne atingem cât mai bine scopul acestor ore de educație remedială. (…) Peste acest număr, lăsând procesul deschis, avem în jur de 78.000 față de 75.000 la învățământul primar înscriși, în jur de 62.000 – 63.000 la învățământul gimnazial. Au mai crescut puțin înscrierile. (…) Este un lucru necesar, dar nu suficient acest Program național de ore remediale”, a afirmat ministrul în cadrul unui eveniment organizat online de Salvați Copiii România.
Ore cu prezență fizică
Ministrul este de părere că desfășurarea acestor cursuri depinde de evoluția epidemiologică din fiecare localitate, Sorin Cîmpeanu povestește că a insistat ca orele remediale să se facă în prezență fizică.”Trebuie să recunoaștem că sunt probleme generate de predare online în sine, atunci când vrei să o aplici. Am fost obligați să o aplicăm peste tot. Este absurd să încerci să recuperezi ceva pierdut din cauza predării online, din cauza accesului deficitar să recuperezi tot prin predare online. (…) Am obținut prezență fizică la evaluările la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a, care au ca obiectiv să arate unde ne aflăm cu adevărat și ce trebuie să facem, cât avem de recuperat. Știm sigur că avem de recuperat. Am obținut prezență fizică pentru simulările la Bacalaureat și Evaluarea națională, urmează să înceapă pe 22 și 29 martie”, a menționat Sorin Cîmpeanu.
Ministrul spune că a avut discuții la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Acesta caută soluții pentru a face “excepții”, chiar și în zonele carantinate. Se dorește ca examenele naționale să se desfășoare normal.
Potrivit ministrului, în școli se respectă “cel mai mult” regulile sanitare.