Ultimele noutăți de la ISJ. Ce se întâmplă cu elevii din Timiș
Astăzi, 8 martie, ȘTIRI PENTRU COPII a participat la o videoconferință inițiată de inspectorul școlar general al județului Timiș, Marin Popescu. În cadrul acesteia s-a prezentat situația județului Timiș din punct de vedere al educației. În cele ce urmează vă spunem care sunt ultimele noutăți de la ISJ.
Atât Timișoara, cât și alte localități din zona periurbană au intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Printre cei afectați de această măsură se regăsesc și elevii, care nu de mult s-au întors oarecum la normal. În județul Timiș sunt 591 de unități de învățământ. Dintre acestea, 141 se află în scenariul roșu, 102 în scenariul verde, 199 se află în scenariul galben, iar 149 sunt în carantină.
Înainte de carantină, în Timișoara, 17.749 de elevi învățau față în față, iar 32.106 făceau ore online. Acum, toți cei 49.855 de elevi vor desfășura activități online timp de două săptămâni, atât cât s-a stabilit carantinarea. La aceștia se adaugă și elevii din zonele periurbane, adică un număr de 5.717. Asta înseamnă că în județul Timiș, după carantinarea Timișoarei și a celorlalte localități, 55.572 de elevi, adică aproximativ 57% din elevii din județ se află în carantină desfășurându-și activitățile online.
Orele remediale
Dat fiind faptul că timp de două săptămâni Timișoara și localitățile din jurul ei se află în carantină, asta înseamnă că și orele remediale se suspendă. „Ordinul 3300 care prevede activitățile remediale prevede, de asemenea, ca activitățile didactice să se realizeze față-n față. Cu alte cuvinte, în perioada aceasta de 14 zile se amână activitățile remediale urmând a fi reluate în data de 22 martie”, a spus Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.
Ceilalți elevi vor putea lua parte la orele remediale. În celelalte orașe ale județului elevii din învățământul primar vor participa la ore remediale care se desfășoară în șapte centre. De asemenea, în mediul rural se vor desfășura ore remediale pentru elevii din ciclul primar în 38 centre. În ceea ce privește învățământul gimnazial, la nivel urban se vor desfășura ore remediale în 10 centre, iar la nivel rural în 35 centre.
Inspectorul școlar general Marin Popescu a oferit și câteva date cu privire la vaccinarea cadrelor didactice. 80% dintre acestea și-au exprimat dorința de a se vaccina. Din totalul de 53% care s-au înscris, 80% din cadrele didactice s-au vaccinat deja.