Pentru părinți. Cum să creșteți copii fericiți și de succes
Părinții și anturajul fac mereu un copil să vrea să fie câștigător fără a ține cont de ceilalți, dar poate vă Încă de mici copiii sunt învățați să fie primii în toate și să realizeze ceea ce își propun fără ezitare sau eșec. Să fie aceasta metoda corectă de a avea un copil învingător? Iată ce le transmit specialiștii părinților despre cum să crească niște copii fericiți și de succes.
Educarea unui copil de succes înseamnă să îi învățăm să lucreze chiar dacă nu se obțin rezultate din prima. Trăim într-o societate în care parcă nu există loc pentru locurile secundare. Nouă ”ni se vinde” încă din copilărie un succes determinat de like-uri, de câți oameni ne plac și câți bani putem avea.
Totul ar fi mult mai ușor dacă de la o vârstă fragedă ne-ar spune cineva că uneori pierdem, iar uneori câștigăm. Este greu să crești un copil fără a te justifica prin expresii ca ”sunt ghinionist”, ”alții sunt vinovații”, ”eu câștigam dacă nu mă deranja soarele”, ”el a câștigat pentru că mama lui este bogată”, etc.
Cultivarea virtuții, a răbdării, a observației, a capacității de a prețui tot ceea ce realizează ceilalți sunt caracteristici importante pentru părinți. Ei trebuie să întrunească aceste virtuți pentru a le transmite mai departe. Copilul trebuie lăsat de mic să descopere la ce este bun și lăsat să aleagă ce îi place.
Succes și triumf
Succes înseamnă să fii mereu încântat și mulțumit de tot ce ai și de cine ești. Succes nu înseamnă doar să ai bunuri de valoare ci să faci efort pentru a ajunge ”sus”. Succesul este să reușești să câștigi respectul oamenilor care te iubesc. Succes este să ”te angajezi” în tot ceea ce te face să vibrezi în interior, fără a avea nevoie să demonstrezi sau să denigrezi pe cineva.
Psihologii le spun tuturor părinților că reflexia în oglindă este luminoasă dacă omul are sufletul curat. ”Arătați-vă la dispoziția oamenilor iubiți, găsiți ceea ce vă place și faceți-o în exces.”
Nu uitați că voi ca părinte sunteți modele, iar ei copiază tot ce văd.